Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Brambory v mikrovlnce - Superrychlé řešení pro přípravu 1-2 porcí

Brambory v mikrovlnce - Superrychlé řešení pro…

Potřebné ingredience

5 středních brambor, 1/4 lžičky soli, (kmín, libeček - podle chuti), 1 lžíce vody

Postup přípravy

Brambory oloupejte, nakrájejte na 1/4, vložte do zavařovací sklenice (720 ml), trošku osolte, přidejte podle chuti kmín (libeček - já dala trošku čerstvě semletého chilli).…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka  - jednoduché a rychlé !!

Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka -…

Potřebné ingredience

Na jednu 720 ml sklenici budete potřebovat : 450g ovoce, 230g nálevu, 25-75 g krystalového cukru (1-3 vrchovaté lžíce podle kyselosti), případně umělé sladidlo.

Postup přípravy

Sklenice naplňte do tří čtvrtin očištěným ovocem bez náznaku hniloby, mírně je stlačte a přisypte cukr. Řádně jej setřeste, aby pronikl do všech vrstev. Pak přidejte další ovoce,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařovaný bůček

Zavařovaný bůček

Potřebné ingredience

Bůček, sůl.

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky (zavařované v mikrovlné troubě)

Okurky (zavařované v mikrovlné troubě)

Potřebné ingredience

Okurky, mrkev, cibule, kopr, křen + Deko, ocet, cukr, celý pepř, hřebíček, skořice

Postup přípravy

Uvařím nálev ze dvou sáčku Deka - t.j. svařím 3,5l vody a 1l octa, přidám 2 sáčky Deka, 1kousek celé skořice (pokud je moc velký, stačí půl tyčinky), 5 hřebíčků a přihodím hrstku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařování v mikrovlné troubě

Zavařování v mikrovlné troubě

Potřebné ingredience

Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla. Skutečně to funguje !!! Jen raději doporučuji používat pouze šroubovací víčka. Přece jen je tlak v MT větší než při klasickém způsobu zavařování.

Postup přípravy

Ivanika:
Dají se sterilovat okurky, kompoty, marmelády, jako normálně v hrnci.
Základní poměr je:
0,7 l sklenice se vlní 6 min na 700W. Když máš víc sklenic, čas násobíš.…

Zobrazit více...

Kategorie