Pikantní bůček
Potřebné ingredience
Pěkně prorostlý bůček bez kosti, polévkové koření, sladká a pálivá paprika, sůl, pepř celý i mletý, česnek, sušená petrželka, 1 bobkový list, 3-4 kuličky nového koření
Postup přípravy
Bůček povaříme (nejlépe je vařit už naporcovaný na pásy 12-15 cm široké) spolu s polévkovým kořením, hrstkou celého pepře, 1 bobkovým listem, 2-3 kuličkami nového koření a 4-5…
Květákové placičky
Potřebné ingredience
1 malý květák, 3 vejce, 2 polévkové lžíce polohrubé mouky, 1,5-2 dcl mléka, sůl, pepř, olej na smažení
Postup přípravy
Syrový květák nastrouháme. Ze tří bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vymícháme s mlékem a moukou, přidáme nastrouhaný květák, promícháme, osolíme, opepříme a nakonec opatrně…
Kuřecí maso s ananasem na karí a anýzu
Potřebné ingredience
Kuřecí prsíčka, karí, anýz, cibule, čerstvá paprika červená, zelená i žlutá, salátová okurka, ananas v konzervě (nejlíp kousky), hrozinky, med, sojová omáčka, sůl, cayennský pepř
Postup přípravy
Na tuku lehce zapěnit skoro celý malý balíček kari a plnou lžičku anýzu (je dobré ho trošku rozdrtit), přidat na kousky nakrájené kousky kuřecího masíčka a krátce orestovat. Pak…