NALOŽENÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
Potřebné ingredience
naložené maso v bob.listě,novém koření a soli s pepřem,mrkve,celer,papriky,citr.šťávu,cibuli,lžíce solamylu.
Postup přípravy
maseno nakrájíme na kostky,vložíme do zapékacé misky,zasypeme zeleninou,zajijeme vývarem z kostky a pečeme v troubě dokud se úplně nerozpadá.já dělala 2 h.zahustíme lžící solamylu…
HOVĚZÍ PEČÍNKA NA ZELENINĚ s brusinkami
Potřebné ingredience
hovězí s kostí,mrkev,celer,petržel,cibule,máslo,sůl a koření dle chuti.
Postup přípravy
vše v pekáčku přikryjeme a pečeme asi 2 hodinky,podléváme,obracíme...poté výpek i se zeleninou rozmixujeme a podáváme se smetanou a brusinkama,my máme rádi místo knedlíku…
když Vám zbyde HOVĚZÍ NA ŠŤÁVĚ...
Potřebné ingredience
zbytek hovězího masa na štávě od oběda,steril.kapie,rýže,hrášek a tvrd.sýr.
Postup přípravy
do zapékací mísy vlijeme omáčku s pokrájeným masem,přidáme hrášek,kapii,uvařenou rýži basmati.zapečeme a máme výborné rizotko.ve finále posypeme sýrem.
dobrou chuť :-)
TAŤKOVI ITALSKÉ SÝROVÉ PTÁČKY...
Potřebné ingredience
hovězí maso,cibule,uvařená vejce,plátky aidamu,anglická slanina,francouzská hořčice,sůl,pepř a boloňská hotová omáčka na špagety.
Postup přípravy
maso osolíme,opepříme,potřeme hořčicí,přidáme vajíčko,na každé maso plátek sýra,plátek anglické,zabalíme.
na cibulce ptáčky prudce opečeme,přidáme celou boloňskou omáčku…
tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)
Potřebné ingredience
hovězí svíčková,žloutek,francouzská hořčice,kečup,sůl,červená sladká paprika,pepř,cibule na drobounko a dle chuti chilli + tabasco.
Postup přípravy
maso pomeleme,vytvoříme bochánek,lžíci uděláme důlek,do něj žloutek.z ingrediencí naděláme malé kopečky,které smícháme s masem.
podáváme s česnekovýma topinkama.
dobrou…
OBRÁCENÝ HOVĚZÍ ROŠŤÁK
Potřebné ingredience
roštěnky,nebo i jiné hovězí,strouhanka,vajíčka,česnek,cibule,bujon,hořčice.
Postup přípravy
maso nasolíme,naklepeme a obalíme obráceně-nejdříve ve strouhance a teprve potom ve vajíčku.smažíme z každé strany 2 minutky a vložíme do pekáčku.potřeme hořčicí,hodně posypeme…
HOVĚZÍ GULÁŠEK
Potřebné ingredience
hovezí zadní,cibule,gulášové koření,česnek,hl.mouka,zakysaná smetana.
Postup přípravy
na cibulce opražíme zprudka maso,osolíme,okořeníme a dusíme v papiňáku asi půl hoďky.zahustíme hl.moukou,přidáme rozmačkaný česnek a smetanu.
my máme nejraději se špagetama a…
ROŠŤÁCI S BRAMBORÁKEM A BRYNZOU
Potřebné ingredience
hovězí maso,bramborák,brynza.
Postup přípravy
osolené a opepřené maso dusíme v papiňáku do změknutí.podáváme s křupavým bramborákem a posypeme brynzou.
dobrou chuť
HOŘČICOVÉ HOVĚZÍ MASÍČKO
Potřebné ingredience
já použila roštěnku,francouzská hořčice,jarní cibulka,petrželka,hl.mouka,zakysaná smetana,bujon,
Postup přípravy
na oleji opražíme cibulku s petrželkou,na to osolené hovězí plátky,4 velké lžíce hořčice a dusíme až maso změkne.v hrníčku rozšleháme smetanu,bujonový vývar a mouku,zahustíme.
HOVĚZÍ NA HOUBÁCH A ROZMARÝNU
Potřebné ingredience
hovězí svíčková,cibule,divoké koření,rozmarýn,smetana,sušené houby,hl.mouka.
Postup přípravy
maso uvaříme v papiňáku s cibulí a divokým kořením do měkka.- můžeme i péct v troubě-jak je kdo zvyklý.
v hrnci na oleji opražíme hl .mouku,zalijeme hotovým vývarem,necháme…