Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
TAK JSEM MUSELA TAKÉ VYZKOUŠET-OBALOVANÉ CHLEBOPLACKY-s malou obměnou

TAK JSEM MUSELA TAKÉ VYZKOUŠET-OBALOVANÉ CHLEBOPLACKY…

Potřebné ingredience

starý chleba-dala jsem jen střídku,4 vejce,teplé mléko,anglickou opraženou na oleji s pórkem a ústřicovou omáčkou,bylinky ze zahrádky-libeček,česnek,majoránku,petrželku,zakysaná smetana,STROUHANKA NA OBALENÍ.

Postup přípravy

vše smícháme,lžící vytvoříme placky,které obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.osušíme ubrouskem.
k tomu talíř čerstvé zeleniny a dobrota je hotová.
podáváme se lžící…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MOKRÉ ANANASOVÉ ŘEZY podle naší babi

MOKRÉ ANANASOVÉ ŘEZY podle naší babi

Potřebné ingredience

3 vejce,15 dkg cukru-moučka,20 dkg hlad.mouky,2 lžičky jedlé sody,plechovka ananasu i se šťávou a hrst sekaných ořechů

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny,přidáme mouku se sodou,ananas,oříšky.na vychladlý korpus natřeme krém a postříkáme čokoládou.
krém-25 dkg měkkého tvarohu,12,5 dkg másla,2…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PEČÍNKA NA ZELENINĚ s brusinkami

HOVĚZÍ PEČÍNKA NA ZELENINĚ s brusinkami

Potřebné ingredience

hovězí s kostí,mrkev,celer,petržel,cibule,máslo,sůl a koření dle chuti.

Postup přípravy

vše v pekáčku přikryjeme a pečeme asi 2 hodinky,podléváme,obracíme...poté výpek i se zeleninou rozmixujeme a podáváme se smetanou a brusinkama,my máme rádi místo knedlíku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
RAJČATA S MOZZARELOU A RUCOLOU

RAJČATA S MOZZARELOU A RUCOLOU

Potřebné ingredience

rajčata,olivy zelené i černé,mozarella,rucola,limetka,kostičky naloženého balkánu,černý pepř,sůl,citronový olej.

Postup přípravy

čerstvou rucolu rozložíme na talíř,rajčata nakrájíme na plátky,osolíme,opepříme,zakápneme citron.olejem,přidáme celé olivy,sýry a celé zakapeme limetkou.
moje nejoblíbenější…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
FEFERONKOVÝ SALÁT S UZENÝM KUŘÁTKEM

FEFERONKOVÝ SALÁT S UZENÝM KUŘÁTKEM

Potřebné ingredience

rajčata,papriky,okurek,ředkvičky,feferonky plněné zelím a sýrem,uzené kuře,aidam,petrželka kudrnka,limetka,

Postup přípravy

veškerou zeleninu nakrájíme,přidáme 3 plněné feferonky,nastrouhaný aidam,osolíme,zakapeme limetou,kudrnku a nakrájené uzené kuře.
dobrou chuť

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
SALÁT RIO MARE...

SALÁT RIO MARE...

Potřebné ingredience

plechovka tuňáka rio mare s fazolkama,okurek,olivy,rajčata,cherry,balkán,papriky barevné,plechovka bonduelle kukuřice,citron.olej,bylinková sůl,půlka citronu.

Postup přípravy

zeleninu nakrájíme,sůl,lžíce oleje,zakápneme citronem,smícháme s kukuřicí,posypeme balkánem a ve finále přidáme celou plechovku tuňáka rio mare.
kdo má rád,může posypat…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
ŠŤAVNATÉ CITRONOVÉ KUŘE

ŠŤAVNATÉ CITRONOVÉ KUŘE

Potřebné ingredience

kuřecí steh.řízky,2 citrony,granulovaný česnek,bylinková sůl,máslo.

Postup přípravy

řízky nasolíme bylin.solí,okořeníme česnekem a naložíme do šťávy ze dvou citronů.chvilku necháme odležet,poté maso i se zbylou šťávou naskládáme do pekáčku,přidáme plátky másla a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
TAŤKOVO PROVENSÁLSKÉ MASO S KŘENEM

TAŤKOVO PROVENSÁLSKÉ MASO S KŘENEM

Potřebné ingredience

naložená krkovička,provensálské koření,jablka,cibule,křen,tvrdý sýr,klobáska,jasmínová rýže.

Postup přípravy

vepřové naložíme do provensál.koření a necháme přes noc uležet.na plech naskládáme pokrájená jablka,cibuli,zalijeme a necháme asi hodinku péct v troubě.obracíme.ke konci přidáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
MASOVO-JABLEČNÉ ŠPÍZY s rýží

MASOVO-JABLEČNÉ ŠPÍZY s rýží

Potřebné ingredience

kuřecí stehen.řízky,jablka,cibule,slanina,med,koření nahrin,basmatti rýže.

Postup přípravy

maso,slaninu,jablka a cibuli nakrájíme na menší kousky a střídavě napichujeme na špíz.okořeníme a zprudka opečeme na pánvi.vložíme do pekáčku potřeme medem,podlijeme vodou a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
HOVĚZÍ KOSTIČKY v zeleninové omáčce

HOVĚZÍ KOSTIČKY v zeleninové omáčce

Potřebné ingredience

hovězí maso,velká plechovka bonduelle mrkev s hráškem,zeleninový bujon,smetana,hl.mouka,cibulka a zelená petrželka.

Postup přípravy

v papiňáku na cibulce podusíme asi hodinku na kostičky nakrájené hovězí podlité zeleninovým bujónem.až maso změkne,zaprášíme vývar moukou,přidáme smetanu,celou plechovku se…

Zobrazit více...

Kategorie