Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Klasika - řízky naruby

Klasika - řízky naruby

Potřebné ingredience

vepřová krkovice, strouhanka, vejce, anglická slanina, cibule, sůl, pepř, česnek.

Postup přípravy

Krkovice nakrájíme na plátky. Ty potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme. Do plátků vklepeme strouhanku, poté namáčíme do rozšlehaného vejce. Zprudka smažíme na oleji z obou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tvarůžkový plněný řízek

Tvarůžkový plněný řízek

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky (maso můžeme volit dle chuti)
4 plátky šunky
4 plátky olomouckých tvarůžků
trochu hladké mouky na obalení
1 vejce
2 - 3 lžíce mléka nebo vody
stouhanka
tuk na pečení (např. sádlo)
4 plátky citrónu
4 lístky petrželky na ozdobení

Postup přípravy

Řízky rozklepeme do šířky, posolíme a popepříme, pak poklademe plátky šunky a plátky olomouckých tvarůžků. Přehneme na polovinu a okraje sklepneme paličkou tak, aby náplň…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Potřebné ingredience

1/2 kg kabanosu (špekáčků), 4 cibule.
Lák: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce obyčejné hořčice, 4 lžíce worcestru, 4 lžíce kečeupu. Povaříme a mícháme. Přidáme 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, paprika.

Postup přípravy

Kabanos nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž. Zalijeme lákem, necháme uležet podle chuti. Vydrží až měsíc (u nás ale ne).

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

4 kotlety (plátky krkovice, kousky kuřete), 4 vejce, sůl, pepř, paprika, majoránka, lžíce Solamylu, lžíce Vegety, 3 stroužky česneku.

Postup přípravy

Směs promícháme, vložíme maso a necháme přes noc uležet. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s hranolky,

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní předpis vepřového

Pikantní předpis vepřového

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 40 dkg cibule, 1 palička česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička cukru, 1 lžička Maggi, 1 lžička kari, 1 lžíce Solamylu, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Vše promícháme a necháme odležet 24 h. Podáváme s chlebem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky podle Novotného - kalorická bomba

Řízky podle Novotného - kalorická bomba

Potřebné ingredience

10 vepřových řízků (možno i kuřecí), anglická slanina, cibule, 4 smetany.

Postup přípravy

Řízky obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme. Dáme je do pekáče, proložíme plátky anglické slaniny a kolečky cibule. Zalijeme 3 kelímky smetany. Přes noc necháme uležet. Ráno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s tvarůžky

Vepřové plátky s tvarůžky

Potřebné ingredience

krkovice, cibule, 1 olomoucké tvarůžky, pivo, sůl, pepř.

Postup přípravy

Plátky krkovice opepříme, trochu osolíme (tvarůžky jsou samy o sobě slané), zprudka osmahneme na pánvi, vložíme do pekáčku, zasypeme kroužky cibule (podle chuti, u nás s ní…

Zobrazit více...

Kategorie