Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Celerová polévka

Celerová polévka

Potřebné ingredience

Celer,hrubá krupice olej nebo máslo,masox nebo vývar(zeleninový nebo kuřecí)cca1l, sůl.pepř zelené natě)petrželka libeček a pod.

Postup přípravy

Je to jednoduchá polévka,kterou mají rády i děti.
Celer nastrouháme,nasypeme do hrnce s olejem a zasypeme hrubou krupicí.Společně za stálého míchání opékáme do zlatova.Pak…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z bílých fazolí

Salát z bílých fazolí

Potřebné ingredience

400g bílých fazolí(buď konzervované,nebo do měkka uvařené )8ks scherry rajčátek,nebo 4velká 1pórek trochu zelené petrželky Na zálivku 2-3 lžíce octa 5lžic olivového oleje ,ml.pepř, sůl a 1/4 lžičky sladké mleté papriky Kdo rád může pepř vyměnit za chilli

Postup přípravy

Do mísy vložíme fazole,přidáme jemně nakrájený pórek (já dávám jen bílou část) .Rajčata nakrájená na kostičky,zelenou petrželku.
Ocet smícháme s olejem,solí a sladkou paprikou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kedlubny s křenem a cibulí (příloha ke grilovanému  masu)

Kedlubny s křenem a cibulí (příloha ke grilovanému …

Potřebné ingredience

3kg nastrouhaných kedluben 2dl.nastrouhaného křenu 0,5kg jemně nakrájené cibule (pokud seženete bílou) 1dl.oleje 250g cukru(nebo um.sladidla)nálev z přípravku Deko

Postup přípravy

Všechny suroviny promícháme,naplníme sklenice,zalijeme lákem a sterilujeme při teplotě 90-100stupňů C.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Potřebné ingredience

2 velké mrkve 150g tvrdého sýra 1 malá cibule tatarská omáčka

Postup přípravy

Mrkev a tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle,přidáme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme tatarskou omáčku.Podle chuti přisolíme a opepříme.(Lze přidat i syrový celer)

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
dort pro ty co neradi sladké

dort pro ty co neradi sladké

Potřebné ingredience

Tmavý toustový chléb,eidam sýr. několik druhů pomazánek.salám,šunka,okurky,ředkvičky,čínské zelí a velkou dávku fantazie.

CUKROVÍ
Domácí studentská pochoutka

Domácí studentská pochoutka

Potřebné ingredience

Domácí studentská pochoutka. 200g čokolády na vaření minimálně/50%/ 30g 100% tuku Rozinky,mandle ,ořechy,lístková jádra, sušené ovoce,semínka,prostě co kdo má rád. Plastová krabice od vajec-dobře vymytá nebo plast.výlisek adventního kalendáře,papírové košíčky. u

Postup přípravy

Postup:Ořechy,rozinky a ostatní rozkrájet.Čokoládu rozpustit společně s tukem,vmíchat rozkrájené ořechy,rozinky a ostatní.Do krabice od vajec dávám polovinu lžíce.Do výlisku od…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Rychlé kokosky

Rychlé kokosky

Potřebné ingredience

1bílek,7dkg strouhaného kokosu,7dkg cukru krupice

Postup přípravy

Do misky dáme všechny ingredience,smícháme
Na plech dáme pečící papír.Pomocí lžičky tvoříme malé hromádky.Můžeme je dát dost blízko sebe,protože se neroztékají.
Pečeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kuřecí minirolády

Kuřecí minirolády

Potřebné ingredience

Suroviny: Kuřecí kůže,mleté maso,cibule česnek chillipapričky

Postup přípravy

Mleté maso upravíme jako na sekanou,jen více pikantní-pomocí chilli papriček,nebo ostrého koření.
Kuřecí kůžičky očistíme,zbavíme tuku a do každé vložíme kousek masové směsi…

Zobrazit více...

Kategorie