POLÉVKY
Zobrazit více...
Drožďovka...
Potřebné ingredience
2 kostky droždí,4 střední brambory,vegeta,cibule střední,olej,majoránka,petrželová nať,
Postup přípravy
Na oleji osmažím nadrobno pokrájenou cibulku.Přidám rozdrvené droždí a zaliju- za míchání kvedlačkou -vařící vodou.Brambory nastrouhám nahrubo,přidám k polívce,dochutím vegetou…
POLÉVKY
Zobrazit více...
Slovenská kapustnica /zelňačka/
Potřebné ingredience
uzené maso/můžou být křížové kosti,žebra,krkovice.../,klobásy-asi 4 druhy po nožičce,sušené houby-nejlepší jsou hříbky,kysané zelí,sušené švestky,rajský protlak,sladká paprika mletá,kroupy malé
Postup přípravy
Do většího hrnce dáme vařit uzené maso,klobásu,zelí,houby,kroupy,dosolíme,dáme protlak.Potom švestky.Povaříme až jsou suroviny měkké,zahustíme jíškou s mletou paprikou.Podáváme…