Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

Natvrdo uvařená vejce ( dávám 8), majolka z 1 dílu mléka a dvou dílů oleje,sůl,jarní cibulka najemno i se zeleným, nastrouhaná mrkev

Postup přípravy

Suroviny smíchat, dochutit, doplnit ,co vám chutná-šunka třeba a natřít na bagetku, na chleba...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moučník ORGASMUS  ,o)

Moučník ORGASMUS ,o)

Potřebné ingredience

1,5 hrnku cukru krupice,2 vejce, 1 rozmixovaný ananasový kompot i se šťávou,1,5 hrnku polohrubé mouky,1 prdopeč,1,5 malé rovné KLsody bicarbony.Na krém: 2 pomazánková másla,1 kupovaný vanilkový pudink v kelímku, 1 vanilkový cukr,1 PL cukru krupice,včera jsem zamíchala i vyšlehanou šlehajdu....

Postup přípravy

Těsto nalít na vymazaný a vysypaný plech,pečeme do zlatova na 180 stupních.Krém: Vše smíchat a natřít na vychládlou buchtu.Posypat sekanýma ořechama ,strouhanou čokoládou a dát…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá jablečná buchta;o*

Rychlá jablečná buchta;o*

Potřebné ingredience

2H polohrubé mouky,1H mléka,1H oleje,1H kryst.cukru,2 vejce,1 prdopeč,po půl sáčku vanilkového a skořicového cukru,sekaná jablíčka /H je hrnek.../

Postup přípravy

Vše smíchej dohromady,vylij na vymazaný a vysypaný plech a posypej sekanýma jablíčkama-já to sekám v ručním...na střední kousky.Peč 35-40 minut na 170 stupních.Dobrou chuť.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drožďovka...

Drožďovka...

Potřebné ingredience

2 kostky droždí,4 střední brambory,vegeta,cibule střední,olej,majoránka,petrželová nať,

Postup přípravy

Na oleji osmažím nadrobno pokrájenou cibulku.Přidám rozdrvené droždí a zaliju- za míchání kvedlačkou -vařící vodou.Brambory nastrouhám nahrubo,přidám k polívce,dochutím vegetou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční hrudka

Velikonoční hrudka

Potřebné ingredience

2 l mléka,20 vajec, vanilkový cukr 2x,špetka soli

Postup přípravy

Mléko svaříme s vanilkovým cukrem,solí.Než se tak stane,vejce dostaneme ze skořápek do nádoby,kde je rozkvedláme.Až mléko bude vařit,vlijeme vejce ,neustále mícháme,aby se to…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Bayles...

Bayles...

Potřebné ingredience

2 Salka,0,5 litru Rumu,1 balíček mandlového pudinku,0,5 litru mléka

Postup přípravy

Uzavřené konzervy Salka vař 2 hodiny ve vodě.Nech shládnout...V tom čase uvař klasiku pudink.Nech schládnout...Vem mísu,nalij otevřené Salka,Rum a studený pudink...Nebude to…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Rafaelo...

Rafaelo...

Potřebné ingredience

2 konzervy Salka,400gramů kokosu + kokos na obalování,mandle,*****toť vše***

Postup přípravy

Otevři,hospodyňko,konzervy,opatrně...,slij je dohromady do misky,přimíchej 400 gramů kokosu a v ledničce chlaď asi 30 minut.Jestli nespěcháš-i dýl ;o).Po této době tvoř kuličky …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slovenská kapustnica /zelňačka/

Slovenská kapustnica /zelňačka/

Potřebné ingredience

uzené maso/můžou být křížové kosti,žebra,krkovice.../,klobásy-asi 4 druhy po nožičce,sušené houby-nejlepší jsou hříbky,kysané zelí,sušené švestky,rajský protlak,sladká paprika mletá,kroupy malé

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme vařit uzené maso,klobásu,zelí,houby,kroupy,dosolíme,dáme protlak.Potom švestky.Povaříme až jsou suroviny měkké,zahustíme jíškou s mletou paprikou.Podáváme…

Zobrazit více...

Kategorie