Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dětská jablečná přesnídávka

Dětská jablečná přesnídávka

Potřebné ingredience

5 kg jablek, 1/2 kg cukru, 1/2 l vody, 5 vanilkových pudinků

Postup přípravy

Jablka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme. Dáme rozvařit s 1/2 l vody a cukrem. Pudinky rozmícháme v trošce vody ,vlijeme do rozvařených jablek a vaříme ještě asi tak 10 min.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

400 ks hlavička pampelišky / 2 litry vody / 2 ks citrón / 1 ks pomeranč / 2 kg cukru

Postup přípravy

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou.
Vložíme do čtyřlitrového hrnce,zalijeme 2 litry vody a vložíme omyté a rozkrájené citróny a pomeranč…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková polévka

Dršťková polévka

Potřebné ingredience

1/2 kg nakrájených a předvařených drštěk / 5 lžic sádla / 2 cibule / podle chuti česnek / 2 lžíce sladké papriky / 3 lžíce mouky / 2 litry vody / 1/2 l zeleninového vývaru / podle chuti majoránka / podle chuti kmín / podle chuti pepř / podle chuti sůl /

Postup přípravy

Na sádle orestujeme cibuli s česnekem a kmínem.Zasypeme sladkou paprikou,zalijeme horkou vodou,
přidáme předvařené,nakrájené drtky,zeleninový vývar a osolíme.Zahustíme…

Zobrazit více...

Kategorie