VEPŘOVÉ MASÍČKO SE ZELENINOU
Potřebné ingredience
vepřové maso-nejlepší je krkovička nebo vykostěná kotleta, ale může být i plec nebo kýta, pepř, sůl, paprika, sádlo, hovězí bujon, cibule, mražená zelenina(s kukuřicí), hl.mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Zprudka osmahneme na sádle, z obou stran, přidáme nakrájenou cibuli a ještě orestujeme.Můžeme přidat…
MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z bramborového těsta+++levný a moc dobrý
Potřebné ingredience
250 g hl. nebo polohr. mouky (může být i směs obou)
150 g uvařených brambor
1 vejce
120 g tuku (hery)
80 g pískového cukru
1/2 sáčku pr. do pečiva
Náplň: nastrouhaná jablka, cukr, skořice, ořechy, rozinky
nebo jakákoliv jiná......tvarohová, maková, marmeláda
Postup přípravy
Mouku prosijeme na vál, přidáme pr. do pečiva, cukr, rozkrájený tuk, najemno nastrouhané brambory a vejce. Vypracujeme těsto. Rozdělíme na dvě poloviny, z jedné uděláme kulatý…
Kuře s nádivkou
Potřebné ingredience
kuře, sůl, grilovací koření, máslo,
nádivka: 3 rohlíky, 2 vejce, česnek, majoránka, zelená petrželka
Postup přípravy
Příprava nádivky je velmi rychlá. Rohlíky namočíme do vody , tak aby byly úplně rozmočené, potom vodu vylejeme a rohlíky vymačkáme, přidáme česnek rozetřený se solí, majoránku a…
TLAPKY
Potřebné ingredience
360g hladké mouky
250g hery
250g mletého cukru
150g mletých oříšků
2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček. Sušší těsto, dobře se vyklepuje z formiček i po vychladnutí. Jednoduchá klasika.
Hovězí TOKÁŇ
Potřebné ingredience
hovězí maso, může být přední,zadní nebo i kližka,
cibule,
sádlo,
sůl, pepř,
hladká mouka,
různobarevné papriky,
rajský protlak,
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dorůžova(musí dostat barvu , maso má pak lepší chutˇ).
Vložíme maso, osolíme, popř.…