Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Hovězí TOKÁŇ

0.0
Hovězí TOKÁŇ

Potřebné ingredience

hovězí maso, může být přední,zadní nebo i kližka,
cibule,
sádlo,
sůl, pepř,
hladká mouka,
různobarevné papriky,
rajský protlak,

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dorůžova(musí dostat barvu , maso má pak lepší chutˇ).
Vložíme maso, osolíme, popř. opepříme, promícháme a podusíme, potom mírně podlejeme vodou a dusíme ve vlastní štˇávě.
Až je maso poloměkké, zaprášíme hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a dusíme doměkka.
Paprikové lusky nakrájíme na nudličky, vložíme do pánvičky s tukem, osmahneme a přidáme rajský protlak, trochu podusíme a přidáme k masu, společně podusíme. Podle chuti přisolíme.
Jako příloha může být téměř cokoliv: těstoviny, knedlík, rýže nebo i brambory.

na sádle osmažíme cibulku

přidáme maso, podusíme

na pánvičce na sádle osmahneme papriky a přidáme protlak

až je maso měkké , papriky vmícháme a společně podusíme

a takhle to vypadá na talíři

a něco zdravého k tomu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jad (upraveno) 22. 1. 2009, 10:56
Marcelko, to je dobrota (jidlo) Děkuji za receptík . Filípek dlabal jenom jsem :-o. :-$ Určitě budu vařit častěji |:o)
Danynka 11. 10. 2006, 12:55
Marcelko, děkuji za recept, sice jsem protlak nahradila kečupem, ale i tak nám chutnalo, vyšlo z toho něco jako falešný Katův šleh... k rýži moc mňam! Díky! ;-)
broučci 12. 10. 2006, 18:34
@Danynka Jani jsem moc ráda, že Vám chutnalo. Mám už nachystané další receptíky, jenom vložit. :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie