Hovězí plátky
Potřebné ingredience
Hovězí maso asi 600 g,
2 střední cibule,
sádlo nebo olej na opečení,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
mletý kmín,
3 kuličky nového koření,
5 hřebíčků,
plnotučná hořčice,
masox nebo hovězí bujon
asi 3/4 l horké vody
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.
Ve šťávě z masa osmažíme nakrájenou cibuli do světle růžova,vrátíme vyndané plátky,posypeme 1 lžičkou sladké papriky,opepříme,přidáme půl lžičky kmínu,1 polévkovou lžíci hořčice,nové koření,hřebíček,masox a zalijeme horkou vodou.
Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání do měkka.
Dosolíme pokud je potřeba,jinak stačí sůl z masoxu.
Když je maso měkké zahustíme hladkou moukou rozkvrdlanou ve studené vodě a provaříme 15 minut aby nemělo moučnou chuť.
Pokud děláme pro děti s kořením šetříme.
Jako příloha se hodí rýže,brambory.
Přeji dobrou chuť.
Připravíme si všechny suroviny.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme a opepříme.
Maso obalíme v hladké mouce.
V rozehřátém sádle( oleji) opečeme z obou stran maso.
Pak maso vyndáme.
Ve šťávě z masa osmažíme cibuli do světle růžova.
Vrátíme maso do hrnce a přidáme koření a horkou vodu.
Vaříme do měkka,každé maso chce jinou dobu vaření.Když je maso měkké,tak zahustíme hladkou moukou rozkvrdlanou ve studené vodě a povaříme zvolna ještě 15 minut.
Hotovo...
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé