Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bleskový koláč

Bleskový koláč

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek pískového cukru,
1 hrnek mléka,
1 PDP,
4 lžíce oleje,
2 vejce,
ovoce, drobenka

Postup přípravy

Mouku smíchanou s PDP promícháme s cukrem, mlékem, olejem a vejci. Těsto vlijeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme asi 30…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bublanina :)

Jogurtová bublanina :)

Potřebné ingredience

1 hrnek hladké mouky,
3/4 hrnku polohrubé mouky,
1 hrnek moučkového cukru,
1/2 hrnku mléka,
1 kelímek bílého jogurtu,
4 lžíce rozehřátého másla,
2 žloutky,
3/4 balíčku prášku do pečiva,
1 balíček vanilkového cukru,
tuk na vymazání a strouhanku na vysypání pekáčku,
1 lížíce hrubé mouky na obalení ovoce,
ovoce

Postup přípravy

Mléko, jogurt, žloutky, cukr a vlahé máslo dáme do mixéru a mixujeme asi 2 minuty. Umixovanou směs vmícháme do mouky smíchané s vanilkovým cukrem a s práškem do pečiva. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemný perník s tvarohovou náplní :)

Jemný perník s tvarohovou náplní :)

Potřebné ingredience

2 hrníčky polohrubé mouky,
1 hrníček krupicového cukru,
3 lžíce kakaa,
1 prášek do perníku,
2 vejce,
1/2 hrníčku oleje

Tvarohová náplň:
2 balíčky měkkeho tvarohu,
trochu mléka,
moučkový cukr dle chuti,
1/2 balíčku rozinek

Postup přípravy

Polohrubou mouku smícháme s cukrem, kakaem a práškem do perníku, přidáme vejce a olej a umícháme těsto, které upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Upečený perník promažeme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tradiční velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec

Potřebné ingredience

250 ml mléka,
30 g droždí,
120 g cukru krupice,
500 g polohrubé mouky,
120 g másla,
1 vanilkový cukr,
špetka soli,
4 žloutky,
hladká mouka na podsypání,
50 g rozinek,
50 g loupaných mandlý,
moučkový cukr.

Postup přípravy

Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku curku a mouky. Promícháme a necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kváskem. Vlijeme…

Zobrazit více...
DORTY
Dort

Dort

Potřebné ingredience

pro inspiraci

Postup přípravy

pro inspiraci

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medové perníčky od Karin ID 33821

Medové perníčky od Karin ID 33821

Potřebné ingredience

Jen pro inspiraci

Postup přípravy

..........................

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecká kolečka

Linecká kolečka

Potřebné ingredience

Jen pro inspiraci

Postup přípravy

.........

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Prošívaná deka

Prošívaná deka

Potřebné ingredience

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek pískového cukru,
½ hrnku oleje,
½ hrnku vlažné vody,
3 vejce,
1 balíček prášku do pečiva,
3-4 lžíce kakaa,
Tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu s vyšším okrajem.

Náplň:
2 kostky tvarohu,
1 žloutek,
½ balíčku pudinku s vanilkovou příchutí,
Asi 5 lžic pískového cukru,
Mléko podle potřeby,
1 balíček vanilkového cukru.

Postup přípravy

Postup:
Ve šlehači šleháme cukr, vejce a postupně střídavě přidáváme olej., mouku a vodu. Nakonec vmícháme kakao a prášek do pečiva. Hladké těsto vlijeme na tukem vymazaný ,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovník

Medovník

Potřebné ingredience

Suroviny na výrobu krému:
- plechovka slazeného kondenzovaného mlék, kterou je třeba předem (celou neotevřenou) vařit 2 hodiny ve vodě, aby mléko zkaramelizovalo
- 1 máslo
- 1 vanilkový cukr


Suroviny na výrobu těsta:
- 200g másla
- 1 hrnek krystalového cukru
- 3-4 lžíce medu
- 4 celá vejce
- 1 lžička jedlé sody
- Mouka podle potřeby, aby se těsto dalo válet válečkem.

Postup přípravy

Postup:
Nejprve se všechny suroviny na těsto smíchají dohromady na vále, mouka se přidává podle toho aby těsto nelepilo, ale dalo se válet válečkem na placky velikosti plechu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot řezy

Margot řezy

Potřebné ingredience

Těsto:
300 g polohrubé mouky.
3 vejce.
1 PDP.
150 g moučky.
1 dcl oleje.
2 dcl mléka.

Pudinková náplň:
½ l mléka.
1 čokoládový pudink.
1-2 lžíce kakaa.

Poleva:
2 zakysané smetany (4OO g).
1 vanilkový cukr.
1 čokoláda Margot (nastrouhat nahrubo).

Postup přípravy

V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháme střídavě mouku smíchanou s PDP a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce…

Zobrazit více...

Kategorie