Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

Suroviny na výrobu krému:
- plechovka slazeného kondenzovaného mlék, kterou je třeba předem (celou neotevřenou) vařit 2 hodiny ve vodě, aby mléko zkaramelizovalo
- 1 máslo
- 1 vanilkový cukr


Suroviny na výrobu těsta:
- 200g másla
- 1 hrnek krystalového cukru
- 3-4 lžíce medu
- 4 celá vejce
- 1 lžička jedlé sody
- Mouka podle potřeby, aby se těsto dalo válet válečkem.

Postup přípravy

Postup:
Nejprve se všechny suroviny na těsto smíchají dohromady na vále, mouka se přidává podle toho aby těsto nelepilo, ale dalo se válet válečkem na placky velikosti plechu na pečení asi 1 cm vysoké.
Placky se válí na pečícím papíře namazané máslem. Na celý dort je třeba udělat celkem 4 placky + jednu menší, která se nakonec rozdrobí na ozdobu. Pečou se v troubě vyhřáté na maximum, cca 25O stupňů, přibližě 3-4 minuty a před dalším použitím musí vychladnout.
Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka mléka se vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tímzkaramelizuje a nechá se vyhladnout.
Do mísy vložíme celé máslo pokojové teploty, vanilkový cukr a zkaramelizované mléko a šlehačem vyšleháme hustý krém. Krém postupně namažeme na vychladlé placky, vznikne dort který bude mít 4 vrstvy střídajících placek s krémem, poslední vrstvu tvoří krém na který se sype rozdrobená pátá menší placka, můžeme smíchat s mletými ořechy.
Dort necháme den uležet v ledničce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Boban1 23. 11. 2007, 14:35
*-) *-) docela se divím, že těsto je tak světlé, když je z medu (F)
sestynka 23. 11. 2007, 20:02
@Boban1 Viď, taky mě to napadlo. Já medovník peču hodně a je krásně hnědý. Evča

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie