Vrstvený koláč kynutý- mák,tvaroh, jablka
Potřebné ingredience
Na těsto:600g hrubé mouky,90g cukru,250ml teplého mléka,150g rozpuštěného másla,2žloutky, 25g droždí, 1sáček vanilk.cukru, kůra z citronu. Maková náplň: 200g mletého máku, 150g cukru, 300ml mléka, 1panák rumu. Tvarohová náplň: 500g tuč.tvarohu, 2žloutky, 200g cukru, 1 vanilk.cukr,1lžíce pudinku. Jablková náplň:500g nastrouhaných jablek, 150g cukru, 1lžíce škořice, 150ml vody, 50g másla. Nasekané ořechy.
Postup přípravy
Na těsto smícháme suroviny , z droždí uděláme kvásek a přidáme ke směsi. Zpracujeme těsto a necháme cca 1-1,5hod kynout. Po té rozdělíme na 4 stejné díly. Plech vymažeme a…
Kubánská roláda
Potřebné ingredience
4 vajíčka, 10dkg moučkového cukru, 3dkg kakaa, 250ml šlehačky
Postup přípravy
Ze 4 bílků vyšlehat tuhý sníh. Do sněhu přidat prosátý mouč.cukr , žloutky a hodně vyšlehat. Na závěr přidat prosáté kakao a krátce vyšlehat. Hmotu rozetřít na dobře vymaštěný…