Hrnková buchta
Potřebné ingredience
Podle receptu paní Martiny Munduchové (adnap) ID 23424 - trošičku vylepšený. 1. Těsto - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva = vše dobře smícháme. 2. Těsto - 1 hrnek plohrubé mouky, 1/2 hnku cukru krupice, 1/2 hnku mléka, 1/4 hrnku oleje, 1 vejce, 1-2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva = vše dobře smícháme.
Postup přípravy
Na moukou vysypaný plech vylijeme první těsto a na to dáme jakékoliv ovoce (já dala borůvky a rybíz). Na to nalejeme druhé těsto a dáme péct. Až se buchta upeče, necháme…
Osvěžující tvarohové řezy
Potřebné ingredience
3 vejce, 0,2 l oleje, 300g mletého cukru, 0,2 l mléka, 250g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. NÁPLŇ - 500g tvarohu, 250g másla, 100g mletého cukru, 2 balíčky vanilkového cukru. POLEVA - 0,9 l vody, 2 vanilkové pudinky, 2x pomerančový Tang (nebo vitacit), 100g krystalového cukru.
TRIBIT
Potřebné ingredience
2 vejce, 30 dkg hladké mouky, 10 dkg mletého cukru, 100 ml oleje, 1/4 l mléka, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 balíčky BeBe oplatků, čokoláda. Pudinkový krém - 1/2 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 15 dkg másla, 10 dkg mletého cukru, Karamelový krém - 2 slazené kondenzované mléka, 25 dkg másla.
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny a přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a kakao. Vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme (180°C asi 15 - 20 minut). Na…