Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
S traktorem

S traktorem

Potřebné ingredience

mramorový korpus, čokoládový krém, whote icing, traktůrek z Be Be podle ALDOSKY

Postup přípravy

původně jsem chtěla udělat traktor napůl v obilí, ale netroufla jsem si to risknout ořezat, bála jsem se, že to nedopadne, takže "už stihl vyjet" ;)

Zobrazit více...
DORTY
Čokoládový

Čokoládový

Potřebné ingredience

tmavý korpus, pařížská šlehačka, banány, marmeláda, čokoládové ozdoby

Postup přípravy

Poprvé jsem měla zadání: dort zcela bez marcipánu, bavilo mě to, ale těch "poprvé" bylo moc - lístky, trojúhelníčky se spirálami, růžičky z bílé modelovací čokolády... Vím, co…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Janssonnovo pokušení

Janssonnovo pokušení

Potřebné ingredience

syrové brambory, 1 uzená makrela, cibule, šlehačka, sůl, pepř

Postup přípravy

nastrouháme nahrubo cca 6 větších brambor a dáme je do zapékací misky, posolíme, opepříme, na ně poklademe kousky obrané uzené makrely, na ni osmaženou cibuli (může být na větší…

Zobrazit více...
DORTY
Kytice pro mámu

Kytice pro mámu

Potřebné ingredience

Extra čokoládový korpus podle apetitu, višňový krém, kompotované višně, na svazek stonků piškotová roláda, marmeláda, šlehačka, mléčná modelovací hmota podle Arielll, na dodělávky z jejího nedostatku ještě White icing. Korpus pečen ve formě 20cm průměr a v nerez misce, roláda je ze dvou vajec.

Postup přípravy

Musím uznat, že mi tenhle dort dal zabrat, není náročný na vymýšlení, ale modelování je dosti zdlouhavé a doporučuji si vyrobit opravdu hooodně kytiček a pak, když už budete mít…

Zobrazit více...
DORTY
Kabelka

Kabelka

Potřebné ingredience

Oříškový korpus, oříškový krém, čokoládový krém, marmeláda, white icing, 2580g

Postup přípravy

obdélníkový pekáček , korpus ze sedmi vajec rozpůlený na dvě části postavené vedle sebe a mírně okrojené do požadovaného tvaru

Zobrazit více...
DORTY
K 59. výročí svatby

K 59. výročí svatby

Potřebné ingredience

Inspirovala jsem se jedním ze svých starších dortů a také mě okouzlil dort, který jsem viděla na sraze v Pyšné, bohužel neznám jeho autorku, podle něj sjem dělala srdíčka na bocích. Navíc jsem přidala kopretinky..

Postup přípravy

Vyzkoušela jsem s úspěchem tmavé těsto na korpus podle Zuzky (Zuzaa), krémy jsou karamelové a pařížský. Potaženo hmotou white icing, z ní jsou také kopretinky a malinké kytičky,…

Zobrazit více...
DORTY
Panenka

Panenka

Potřebné ingredience

světlý korpus dle mého receptu, tvarohovo-máslový krém s čerstvými jahodami, mléčný marcipán dle Arielll a hmota white icing na čistě bílé části šatů a kytičky

Postup přípravy

schůdky dle inspirace Petry (pikiso), díky!!!
kopretiny mě nadchly na dortu u Katky (KatkaH.)

Zobrazit více...
DORTY
Jahodový..

Jahodový..

Potřebné ingredience

Světlý korpus ze dvou vajec, tvarohovo-šlehačkový krém s jahodovou příchutí, želatina, jahody..

Postup přípravy

je jich tu podobných vícero...
Oproti potahovaným dortům to byla příjemná změna, hlavně byl úžasně rychle hotový ve srovnání se vším modelováním atd...

Zobrazit více...
DORTY
Moje poslední předporodní záchvěvy..;)

Moje poslední předporodní záchvěvy..;)

Potřebné ingredience

už jenom jeden pro syna za 14 dní a bude padla...;)

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kynuté placky se zelím

Kynuté placky se zelím

Potřebné ingredience

těsto na kynuté knedlíky, kysané zelí, uzenina (nebo slanina či škvarky), máslo (nebo sádlo)

Postup přípravy

Zbyde-li nám trocha těsta od vaření knedlíků (obyčejných kynutých), přidáme odkapané kysané zelí, uzeninu, necháme ještě chvíli vykynout a vyválíme placku. Z té krájíme tvary,…

Zobrazit více...

Kategorie