(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Kynuté placky se zelím
Potřebné ingredience
těsto na kynuté knedlíky, kysané zelí, uzenina (nebo slanina či škvarky), máslo (nebo sádlo)
Postup přípravy
Zbyde-li nám trocha těsta od vaření knedlíků (obyčejných kynutých), přidáme odkapané kysané zelí, uzeninu, necháme ještě chvíli vykynout a vyválíme placku. Z té krájíme tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme z obou stran máslem, kdo chce sádlem, pečeme dozlatova.
Množství zelí i uzeniny záleží na Vaší chuti...
Jsou výborné teplé a studené mizí stejně rychle...;)
Množství zelí i uzeniny záleží na Vaší chuti...
Jsou výborné teplé a studené mizí stejně rychle...;)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anastazka
(upraveno)
5. 2. 2009, 10:16
Prosím pěkně to těsto má být na klasické slané knedlíky, takže s rohlíkem. Nebo na sladké kynuté knedlíky, bez rohlíků. Chystám se na ně na sobotu.
onasi
(upraveno)
6. 2. 2009, 19:07
@anastazka
Milá Zuzko, u nás rohlíky nebo housky moc nezbývají, knedlíky tedy dělám podle tohoto treceptu: 750g hrubé mouky, 1 vejce, 1 droždí, sůl, 1-2 dcl mléka Tak ať se zítra povedou!
anastazka
(upraveno)
6. 2. 2009, 21:55
@onasi
Děkuju moc za recept na knedlíky, já je totiž doma nedělám! Tak uvařím knedlík a upeču placky. Pak vám napíšu jak chutnaly!!!
onasi
(upraveno)
6. 2. 2009, 22:34
@anastazka
Já je, Zuzko, také tak často nedělám.... Až si budete dělat kvásek, přidejte i trošičku cukru, pro jistotu, tak necelých půl lžičky.. ať se povedou! Dáša
anastazka
(upraveno)
8. 2. 2009, 15:41
@onasi
Tak jsem pekla - vůbec je nemám tak hezky dozlatova jak vy! A taky se mi zdají být dost tuhé, takže příště zkusím spíše polohrubou mouku, jinak se po nich, ale zaprášilo. Chutnají všem! Díky za recept, myslím, že budou výborné k vínu a takže u nás nebudou chybět při všech příležitostech.