Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Kynuté placky se zelím

0.0
Kynuté placky se zelím

Potřebné ingredience

těsto na kynuté knedlíky, kysané zelí, uzenina (nebo slanina či škvarky), máslo (nebo sádlo)

Postup přípravy

Zbyde-li nám trocha těsta od vaření knedlíků (obyčejných kynutých), přidáme odkapané kysané zelí, uzeninu, necháme ještě chvíli vykynout a vyválíme placku. Z té krájíme tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme z obou stran máslem, kdo chce sádlem, pečeme dozlatova.
Množství zelí i uzeniny záleží na Vaší chuti...

Jsou výborné teplé a studené mizí stejně rychle...;)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anastazka 5. 2. 2009, 10:16
Prosím pěkně to těsto má být na klasické slané knedlíky, takže s rohlíkem. Nebo na sladké kynuté knedlíky, bez rohlíků. Chystám se na ně na sobotu.
onasi 6. 2. 2009, 19:07
@anastazka Milá Zuzko, u nás rohlíky nebo housky moc nezbývají, knedlíky tedy dělám podle tohoto treceptu: 750g hrubé mouky, 1 vejce, 1 droždí, sůl, 1-2 dcl mléka Tak ať se zítra povedou! (hello) (hello) (hello)
anastazka 6. 2. 2009, 21:55
@onasi Děkuju moc za recept na knedlíky, já je totiž doma nedělám! Tak uvařím knedlík a upeču placky. Pak vám napíšu jak chutnaly!!! (Y)
onasi 6. 2. 2009, 22:34
@anastazka Já je, Zuzko, také tak často nedělám.... Až si budete dělat kvásek, přidejte i trošičku cukru, pro jistotu, tak necelých půl lžičky.. ať se povedou! Dáša (hello) (hello) (hello)
anastazka 8. 2. 2009, 15:41
@onasi Tak jsem pekla - vůbec je nemám tak hezky dozlatova jak vy! A taky se mi zdají být dost tuhé, takže příště zkusím spíše polohrubou mouku, jinak se po nich, ale zaprášilo. Chutnají všem! Díky za recept, myslím, že budou výborné k vínu a takže u nás nebudou chybět při všech příležitostech. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie