Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 68 návštěvníků)

Jak mít koženou nebo koženkovou sedací soupravu stále jako novou:-)

0.0
Jak mít koženou nebo koženkovou sedací soupravu stále jako novou:-)

Postup

Naše sedačka je koženková, ale kamarádka má koženou a funguje taky. Při kopi nám radili otírat hadříkem namočeným v jarové vodě. To je sice dobré při běžném úklidu, ale je občas třeba ji vydrbat jinak. Kamarádka mi poradila vzít houbičku na nádobí a LANZA mýdlo a nestačila jsem valit oči, kolik špíny z ní šlo.... Skvrny od propisek a fixů se ale nesnažte drhnout, to lanznou nejde. Prý fungují vlhčené ubrousky, odlakovač, lak na vlasy, ale já bych to už nedělala. Jednou jsem to zkusila a mám na tom místě takový lesklý flek od toho čištění. Teď, pokud se nehoda s propiskou stane, tak dělám několik dní, že čmáranec nevidím a on po pár dnech zmizí sám, jak se gauč používá, tak se flek "ošmrdlá".

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Hennn 29. 12. 2009, 12:51
ja mám koženú čiernu, už cca 6 rokov a z hľadiska údržby nedám na tento materiál dopustiť. čistím švédskou utierkou, buď len vlhkou, namočenou vo vode, ale väčšinou používam špeciálne prípravky určené na kožu. Moja mamka má takisto čiernu koženú už asi 18 rokov, stále je ako nová. Viem, že pred rokmi, ked ešte nebolo na výber tolko čist. prostriedkov, ju z času na čas pretrela obyčajnou Indulonou. (dance) a samozrejme, mám na nej prehoz , nakoľko mám malú slečnu+ manžela (teda dalšie dieťa )
fiky 29. 12. 2009, 9:59
tak s tou propiskou že zmizí souhlasím (clamp) (clamp) (clamp) první škrtanec na sedačce jsem obrečela :'( ale te´d už se taky nenervuju ;-) ;-) ;-) neměnila bych máme světlou (béžovou) a 100% spokojenost (Y)
Dulidu 29. 12. 2009, 9:38
Taky mám světlou koženkovou sedačku, vlastně ne koženku - eko-kůži. Prý je to trochu něco jiného. No, vím, já? *-) Ale nedám na ni dopustit. K dětem ideální materiál. A já zas jednou za čas vezmu vodu s jarem, měkký kartáček a jedu. A taky zírám, co z toho teče za černotu. A propiska, když se zjistí zavčasu, jde umýt většinou lihem. Naše (X) je na to expert. Počmárá to a schová polštářem. :-D :-D :-D
Rachel-ka 29. 12. 2009, 9:24
máme koženou sedačku,světle béžovou a co já na ni nevidím ;-) mám přes ní deku,ale musím koupit nějaký přehozy,abych neviděla ještě víc ;-) čístím navlhčeným ubrouskem a zatím dobrý |:o)
linaevelina 29. 12. 2009, 9:15
:-)já takhle často dělám,že nic nevidím :-) :-) :-)aspoň nenervujem skrz každou blbinu,že?

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie