Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 200 návštěvníků)

Vánoční zvoneček ze stužek

0.0
Vánoční zvoneček  ze stužek

Postup

Pro velký zájem vkládám postup na patchworkový zvoneček. Postup je stejný jako u baňky jen ve spodní řadě se více přidává. Přejí všem příjemné tvoření Jana

Připravíme si všechny potřeby - špedlíky, stuhy( zde jsem použila bílá saténová 2,5cm,červená s vločkami 2,3cm), náprstek, nůžky,pravítko, polystyrenový zvoneček 9 cm, malou polystyrenovou kouli. Stužky si nastříháme na 5 cm proužky. A na zvonečku si naznačím-natečkuji polovinu, ať nemám zvoneček křivý.

Zvoneček jsem začala bílou stuhou. Vezmeme na první řadu budeme potřebovat 4 bílé stužky. Vezmeme proužek napůlíme, mám to natčkované a připíchneme na jednu půlku a uděláme vlaštovku. Další uděláme naproti a vedle - je to stejné jako u baňky.

A máme hotovou první řadu a začistíme zašpedlením.

Takhle vypadá začištění. A pustíme se do druhé řady.

Na druhou řadu budeme potřebovat 8 červených stužek. A první zase na natečkovanou vlaštovku a naproti a dalši 4 zešikma. Tady opět používám pravítko a odměřuji 1,2cm od špičky vlaštovky.Úplně stejně jako u baňky. Nahoře nám krásně vynikla hvězdička, ale ta bohužel nepůjde vidět, protože je tam mašle, ale taky tam být nemusí, záleží na Vás.

Na třetí řadu budeme potřebovat 8 stužek a zase připichujeme.

Hotová čtvrtá řada.

Hotova pátá řada.

Hotová šestá řada.

Hotová sedmá řada. Schválně jsem vyfotila tu mezeru! Tzn., že stužky musíme posunout trochu výš né těch 1,2 cm.

Hotova osmá řada.Máme již pokryt celý zvoneček stuhami, jem ho musíme ještě dopilovat. Ještě musíme udělat dvě řady. Bílé proužky uděláme na červené a pak červené přijdou tam kde jsou na této fotce vidět špedlíky. Snad to pochopíte!!! Fotky Vám pomůžou.

V deváté řadě je půlka vlaštovky na zvonečku a druhá půlka je schovaná na podstavci. Už vypadá hezčí ale ještě není hotový, snad to jde dobře vidět na fotce.

Takhle vypadá hotova devátá řada. Vidíte ještě stále jsou tam nedostatky, které zakryje poslední řada. Posledních 8 červených stužek budeme připichovat přesně tam jak mi na fotce vidět špedlíky. Špedlík vytáhneme a vložíme červenou stuhu. Můžete tam dát i bílou stuhu, potom by ten zvoneček měl více bílých stužek ve spod. Zkusím najít nějakou fotku jak to vypadá, když je tam vložená stejný stuha a né opačné barvy.

A máme hotovo. Takto vypadá i s poslední čevenou stužkou. Zakryly jsme nedostatky a můžeme se pustit do začičtění podstavce.

Takhle to vypadá zespod.

Pustíme se do začištění podstave. Vezmeme si bílou stuhu a řasíme dokola. Nějak takto.

Hotové začištění.

Teď si vezmeme malou polys. kouli, rozřízneme jí na půlky a jednu půlku vložíme do otvoru. Pasuje nádherně a teď ještě mašli nahoru a máme zvoneček hotový.

A tady máme 100% hotovo. Není to vůbec složité jen to chce pořádnou dávku trpělivosti. Mě tato práce moc baví a na mmb je spousta instirace. Snad jsem inspirovala i Vás. Pěkné tvoření .........Jana

Moje tvorba. U toho fialového je vidět, že v poslední řadě jsem použila stejnou stuhu jako v předposlední řadě.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

martina 527 29. 10. 2010, 15:51
janaeis 1. 11. 2010, 8:36
@martina 527 Martinko, já dělám zvonky podle vašeho návodu, sice né tolik "ježaté", ale základ je váš: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3173750 a líbí se mi moc (L), Jana
martina 527 1. 11. 2010, 17:19
@janaeis Jani, zvonečky jsou moc pěkné, jemné a decentní (clamp) (clamp) (clamp)
Broučila 30. 10. 2010, 12:52
@martina 527 Vaše koule mi připomínají stromeček s položením větviček, zkusím oba dva způsoby, paní Jany i Váš. Ten Váš způsob už vidím, že takové koule (snad se mi povedou) dám na vánoční stůl ke skleničkám. Jen toho času kdyby bylo více ,-)
čamun 29. 10. 2010, 19:34
@martina 527 Paní Martino, děkuji za fotky ale mě se ten Váš způsob nelíbí. *-) Promiň te (F) Kámoška tento způsob dělá a zase se jí nelíbí ten můj :-$ Jo 100 lídí 100 názoru. Pá Jana
petule32 29. 10. 2010, 15:31
Jani,mocinky moc děkuji jste velice laskavá a ochotná.A hlavně velice šikovná.Moc krásné výtvory (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
AlaNR 29. 10. 2010, 14:57
Ďakujeeeem! (L) (L) Mám zábavku na dnešný večer (Y)
čamun 29. 10. 2010, 15:01
@AlaNR Alenko, pak šup se s (P) Pěkné tvoření Jana (F)
Hanýška 29. 10. 2010, 14:08
Supeeer. Děkuji. (L) Koule umím, ale nemohla jsem přijít na to jak udělat zvoneček. *-). letos bude i zvoneček (radost)
čamun 29. 10. 2010, 14:29
@Hanýška Nemáte zač pak se pochlubte s fotkou. Pá Jana (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie