Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 3012 návštěvníků)

"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

5.0
"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO -500g hladké mouky, sůl, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, špetka cukru, 150ml oleje, sůl. NÁPLŇ - šunkový salám, suchý salám, Niva. Žloutek na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout.rnVykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek těsta položíme nejprve 1/2 kolečka šunkového salámu, na to kolečko suchého salámu a navrch hromádku nastrouhané Nivy. Zabalíme do rohlíčku, začínáme širokou stranou těsta, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Potřeme žloutkem a posypeme kmínem ( nebo mákem ). Upečeme dorůžova.rnNEMÁ CHYBU !!!rnRohlíčky můžeme plnit i jinými surovinami - např. zelí+uzené maso ; špenát s česnekem ; rnRohlíčky je možné plnit i sladkými nádivkami ( pak tolik nesolíme těsto a dáme víc cukru ) - např. tvaroh, mák, povidla, ořechová nádivka, jablka, puding, ...

Ze všech surovin zpracujeme těsto - těsto se vůbec nelepí, hněteme ho na vále "růčo-fůčo". Na teplém místě ho necháme kynout asi 3/4 hodiny.

Než nám vykyne těsto, připravíme si "náplň" - 40ks ( já dávám nejčastěji šunku nebo šunkový sálám, suchý salám, strouhanou Nivu )

Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 dílů, ........

...... z každého dílu vyválíme kolo a rozdělíme na osminky.

Na každou osminku položíme nachystanou náplň, ......

..... a zabalíme do rohlíčku - nápň srolujeme, aby byla co nejmenší. Začínáme širokou stranou, vrchní cípy přetáhneme přes náplň a spojíme je, pak teprve dozabalíme rohlíček ( tím uzavřeme strany a nic nevyteče ven ). Cíp necháme pod rohlíčkem, aby se rohlíček při pečení nerozlepil.

Rohlíčky potřeme žloutkem nebo klidně i celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem.

... pečeme při teplotě cca 200°C dorůžova.

DOBROU CHUŤ přeje Lucka !!!!!!!!!!

....a takhle vypadá sladká varianta - dnes jsem dělala s jablkovými povidly, s Nutellou a s vanilkovým pudingem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 6. 4. 2010, 10:36
Tak dnes je delam po druhe jsou opravdu vynikajici.Testo je suprovy,nelepi se.Je to pomerne rychlovka.Ted uz jen vyzkouset tu sladkou variantu.Dekuju za bezva recept! (Y)
verkuc 26. 3. 2010, 11:10
Dobrý den, v receptu píšete "zabalíme a cíp necháme pod rohlíčkem".. ale pak na pekáči, když vidím rohlíčky upečené, tak to mají tím uzoučkým cípem nahoru a navíc jsou okmínované... tak jak se teda pečou??? ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) Děkuju!! Vypadají báječně (flower)
belix 22. 3. 2010, 20:07
|:o) |:o) VÝBORNÉ |:o) |:o). ZROVNA TEĎ JSEM DODĚLALA |:o) NA SLANO I NA SLADKO |:o) DÍK ZA INSPIRACI |:o)
ivana.king 10. 3. 2010, 8:13
Opravdu ZÁZRAK (Y) (clamp) (a ve spojení s pekárnou! - nemá chybu! ,-) ). Už se těším, až vyzkouším sladkou variantu (zajic)
zupkulka 9. 3. 2010, 7:27
Musím se přidat s pochvalou. Včera jsem dělala z poloviční dávky a způsob-sladká varianta...luxusní...Chtěla jsem je jen vyzkoušet..v pátek bude dávka celá a na slano..se salámkama.. (L) (clamp) (clamp) Díky za super receptík...mňamózní (zajic)
Katuli41 3. 3. 2010, 12:49
Tak já to prubla. Dala jsem ale mouku půl na půl s žitnou a povedlo se.Jsou výborné. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
AndrejV 13. 2. 2010, 11:31
(hello) Luci,musela jsme zkusit tuto krásu. Opravdu super,nemám slov (Y),super postup a hlavně těsto. Nemám je tak krásné jako vy,ale pro příště už vím. Moc děkuji (L)
Mirísek 7. 2. 2010, 19:07
Přidávám se ke spokojeným konzumentům, včera jsem rohlíčky dělala na oslavu a byly výýborné (Y). Děkuju za recept! (mamca)
SONULKA 21. 1. 2010, 17:32
Vypadají božsky hned zítra vyzkouším (clamp) (clamp) (hello)
Janci 21. 1. 2010, 17:19
Tak jsem se po "letech" co tu receptík je, konečně dostala k tomu a receptík vyzkoušela :-) Rohlíčky jsou výborné (clamp) |:o) |:o) |:o) Díky za bezva receptík. (Y)
ledovka73 22. 11. 2009, 14:08
tak a je hotovo ^o) povedlo se a je to moc chutné, jenže mi došel salám, tak jsem zkusila z těsta vyválet pruh, položila na něj sýr na plátky a na to párek, zamotala jako štrůdl a nakrájela tak na centimetrové kroužka, položila na plech, potřela a posypala nivou :-$ je to mňamka :-)
ledovka73 22. 11. 2009, 11:12
No paráda :-) mají přijet na návštěvu přítelovo rodiče :-$ a mě se nechtěto péct opět něco sladkého :^) a tak jsem narazila na tuten recept (Y) super, těsto mi už kyne ^o) tak jsem zvědavá, jak dopadne plnění a pečení 8-| už ted mi z toho jde hlava kolem...tak snad to dopadne dobře (Y) Jíta
Carcooolka 21. 11. 2009, 21:06
Tenhle recept miluju, na oslavách má úspěch, rozdávám recepty, málokdo pozná že je to z kynutého těsta. To za mě navíc udělá domácí pekárna, takže to je i rychlovka. A je toho fakt hodně. Ale i tak to rychle mizí.
petulka82 13. 11. 2009, 20:03
Jak poznám, že mi vzešel kvásek? Peču leccos, ale kynuté jsem si ještě netroufla :^)
Jančča 13. 11. 2009, 20:25
@petulka82 S dělání kvásku zvlášť to je zbytečně složité a další nádobí navíc. Já to dělám tak, že dám do misky (nebo nádoby do pekárny) mouku, cukr..., na to se rozdrobí kvasnice, zaleje se to vlažným mlékem. No a chvíli počkáte. Za chvíli se to tak "rozsračkovatí". A hlavně si musíte dávat pozor, aby sůl nepřišla do kvasnic. Takže dávat někam stranou mísy, ještě před zalitím mlékem... no a ještě se dodá olej a jde se propracovávat těsto :-).
petulka82 13. 11. 2009, 20:49
@Jančča Děkuju. Já jsem, co se kynutého těsta týče, opravdu neposkvrněná ;-)
Jančča 20. 11. 2009, 23:44
@petulka82 Hlavně že se povedlo.
petulka82 (upraveno) 20. 11. 2009, 13:04
@petulka82 Tak byly vynikající (Y) (Y) . S tím těstem se úplně báječně pracovalo. Krásně se válelo, nelepilo, prostě parááááda. No, byla to generálka, dneska je jdu péct do hospody, tak jsem zvědavá, jak to dopadne (posledně jsem z těch nervů upekla i obyčejnou bábovku až na třetí pokus :-S) A ještě jsem Vám chtěla napsat, že rohlíčky jsem zavrhla, protože se mi nedařily umotat tak krásně, jako Vám... no co, šátečky byly taky super :)
nelinka.micinka 10. 11. 2009, 22:40
To vypadá moc dobře (jidlo)Určitě zkusím |:o)Květa
Adylka7 10. 11. 2009, 13:53
Dobrý den Lucko, tak rohlíčky se mi pečou...ještě uvidím co vyndám z trouby ;-)
Adylka7 10. 11. 2009, 14:17
@Adylka7 tak rohlíčky jsou ... |:o) |:o) |:o) Jeden jsem ochutnala ještě horký (hotdog), děkujeme za super receptík (L)
Vlastas1975 7. 11. 2009, 18:49
Zdravim!Asi mam blbý dotaz:Jdou už hotové rohlíčky zmrazit?Mám dvoutydenní miminko takže to chvilku nemužu jíst kvůli kojení a nevím jestli by mi to děti s manželem snědli.I když vypadají opravdu lákavě takže se možná zbytečně ptám :-)
Lukrato 8. 11. 2009, 10:55
@Vlastas1975 Vlasti, určitě můžete, nic se s nimi nestane, ale troufám si říct, že to nebude potřeba ;-)
Zdenulinka 7. 11. 2009, 10:49
Lucko,ten plech něčím vymazáváte? Mohu péct i na pečícím papíře? Díky Zdenka
Lukrato 8. 11. 2009, 10:56
@Zdenulinka Zdeni já je peču běžně na pečícím papíře ( odpadá umývání plechu od vajíčka ) a pokud budete péct bez papíru, ničím se vymazávat nemusí, těsto je dostatečně mastné....
dandy28 6. 11. 2009, 12:25
Zdravím Vás Luci, jednou jsem vyzkoušela (Y) a už je musím dělat každou chvíli. Manžel a dcerky je vyloženě vyžadují :-) Když se mi nechce dělat s rohlíčky, tak těsto rozdělím na 4 díly a udělám masové záviny. :-$ Těsto je vynikající (clamp) (clamp) nááádherně se s ním pracuje!! Takže já Vám musím mockrát poděkovat za skvělý recept (flower) (flower)
Lukrato 8. 11. 2009, 10:56
@dandy28 Děkuji, mám radost...
Zdenulinka 30. 10. 2009, 8:25
Dobrý den,ráda bych se zeptala,kolik je asi rohlíčků z této dávky? Díky Zdenka (Y)
Lukrato 31. 10. 2009, 20:02
@Zdenulinka Zdeni, je to 40ks ( 5 částí x 8 "osminek" ) :-$ (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie