Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 3012 návštěvníků)

"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

5.0
"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO -500g hladké mouky, sůl, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, špetka cukru, 150ml oleje, sůl. NÁPLŇ - šunkový salám, suchý salám, Niva. Žloutek na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout.rnVykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek těsta položíme nejprve 1/2 kolečka šunkového salámu, na to kolečko suchého salámu a navrch hromádku nastrouhané Nivy. Zabalíme do rohlíčku, začínáme širokou stranou těsta, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Potřeme žloutkem a posypeme kmínem ( nebo mákem ). Upečeme dorůžova.rnNEMÁ CHYBU !!!rnRohlíčky můžeme plnit i jinými surovinami - např. zelí+uzené maso ; špenát s česnekem ; rnRohlíčky je možné plnit i sladkými nádivkami ( pak tolik nesolíme těsto a dáme víc cukru ) - např. tvaroh, mák, povidla, ořechová nádivka, jablka, puding, ...

Ze všech surovin zpracujeme těsto - těsto se vůbec nelepí, hněteme ho na vále "růčo-fůčo". Na teplém místě ho necháme kynout asi 3/4 hodiny.

Než nám vykyne těsto, připravíme si "náplň" - 40ks ( já dávám nejčastěji šunku nebo šunkový sálám, suchý salám, strouhanou Nivu )

Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 dílů, ........

...... z každého dílu vyválíme kolo a rozdělíme na osminky.

Na každou osminku položíme nachystanou náplň, ......

..... a zabalíme do rohlíčku - nápň srolujeme, aby byla co nejmenší. Začínáme širokou stranou, vrchní cípy přetáhneme přes náplň a spojíme je, pak teprve dozabalíme rohlíček ( tím uzavřeme strany a nic nevyteče ven ). Cíp necháme pod rohlíčkem, aby se rohlíček při pečení nerozlepil.

Rohlíčky potřeme žloutkem nebo klidně i celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem.

... pečeme při teplotě cca 200°C dorůžova.

DOBROU CHUŤ přeje Lucka !!!!!!!!!!

....a takhle vypadá sladká varianta - dnes jsem dělala s jablkovými povidly, s Nutellou a s vanilkovým pudingem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babkamt 11. 3. 2014, 20:43
Rohlíčky vyzerajú chutne. (clamp) (Y)
Cica002 26. 2. 2014, 15:01
Prosím Vás, můžete mi někdo poradit, kolik soli dát do těsta ? Nikdy jsem nic slaného nepekla a chtěla bych tyhle rohlíčky vyzkoušet. Předem díky. :-$
1evondrova 28. 2. 2014, 9:18
@Cica002 já dávám 1,5 kávové lžičky :-)
kolobezka 2 26. 2. 2014, 17:27
@Cica002 já se taky se solí napálila,každá totiž jinak solí.Dávám většinou kávovou lžičku a pak se uvidí.Příště buď uberu nebo přidám. ,-)
Bobika383 1. 2. 2014, 20:56
(Y) (Y) CO dodat , musím říct suprové . Dnes jsem vyzkoušela prvně a jen se po nich zaprášilo. Určitě vyzkouším i sladkou verzi . Ideální budou do krabičky na dlouhé cesty v aute .Super, super, super (Y)
tvistík 31. 1. 2014, 19:43
Jsou fakt výborné (Y) (Y) (Y) (Y) už jsem dělala po druhé a super. |:o) |:o) |:o) Děkuji za skvělý receptík
19Petra88 25. 1. 2014, 13:53
Děkuju za vyborny recept rohlíčky měly takový uspech že je dělám každy víkend (Y) (pl)
siena 24. 1. 2014, 22:16
(Y)
hotelka 22. 1. 2014, 23:07
Děkuji za moc dobrý recept,dnes jsem ho vyzkoušela ve škole a perfektní.Dělali jsme ho se salámem i s tvarohem a rohlíčky byly opravdu výborné.Za všechny co ochutnali (Y) (Y) (Y) (Y)
rapro 1. 1. 2014, 20:42
včera vyzkoušeno a jen se po nich zaprášilo ,-) ,-)Vynikající (L) (L) (L)
emBank 31. 12. 2013, 13:51
Nemůžu napsat nic jiného než ,,luxusní,,Říkala jsem si ,,skusím to jen s poloviční dávky,,ale pak jsem dělala s normální a udělala jsem dobře,vlastně špatně.Měla jsem dělat s dvojité :-D :-D :-D (clamp) (clamp) (clamp) (novy rok) (novy rok) (novy rok)
nikibureska 30. 12. 2013, 17:27
Lucinko, prosím, jak přibližně dlouho se pečou? Pojem dorůžova mi nic moc neříká ,-) já musím mít přesné instrukce.. ,-) Chci je dělat zítra, tak snad se mi povedou.. |:o)
martina hřebačková 25. 12. 2013, 9:09
také jsem dělala,moc výborné,i na druhý den byli jako čerstvé,na silvestra je udělám z dvojité dávky,výborné!!!! |:o)
bobulecek 18. 12. 2013, 22:10
Tak na tento recept už koukám opravdu hooodně dlouho a mám ho uložený a vždy na něj jen kouknu...dnes jsem koupila droždí -mimochodem poprvé... ,-) a až na to že jsem smotávala asi nějak špatně a sem tam mě vylízá kus salámu, tak jsou rohlíčky náádherně zlatavé a hlavně výýýýbornééé |:o) |:o) |:o) |:o) jsou opravdu luxusní...tak tak jsem zvládla oddělat pár pro babičku na zítřek....a ačkoli se to nezdá je to celkem rychlé...letos určitě budu dělat na silvestra!!!! |:o) |:o) |:o) |:o) Díky moc za recept.. (flower) (flower)
acul30 16. 12. 2013, 22:12
včera jsem je vyzkoušela a super (Y) (Y) (Y), všem moooc chutnali a je to i rychlovka, těsto zaděláno v pekárně...tak pak jen vyválet,naplnit a upéct (hello)
lenkahoff 16. 12. 2013, 21:40
Tak rohlíčky jsou vynikající (Y) (Y) (Y) (Y).Dnes jsem je upekla a byli hned pryč :-) :-) :-).Těsto udělala domácí pekárna,já jenom naplnila. Moc děkuji za bezva recept (hello) (hello)
koniprd 8. 12. 2013, 18:09
To vypadá úžasně,to si uložím a na Silvestra to bude mňáááám (silvestr) (L)
skořápka 30. 11. 2013, 18:50
Dnes jsem rohlíčky upekla a byla pochvala :-) (Y), takže pochvala a dík i Vám za úžasný recept.Zkusím i sladké.Určitě si je budeme dělat na Silvestra (novy rok). Děkuji a přeji Krásné Vánoce (stromecek) Martina
dana41 10. 11. 2013, 23:05
(pes) (cinky)
Mirisek21 9. 11. 2013, 20:36
(Y)musím vyzkoušet :-)
pegyp4 7. 11. 2013, 10:51
jsou vynikající a obojí varianta (Y) (Y)
Zubík79 23. 10. 2013, 10:25
Tak jsem neodolala a také upekla ,-) Měla jsem obrovský úspěch |:o) (radost) Příště zkusím i sladkou verzi. Děkuji za inspiraci a už teď vím, že jsem to nepekla naposledy!!!!! (flower) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie