(recept
si oblíbilo 73 návštěvníků)
KREMROLE
Potřebné ingredience
listové těsto, vejce na potření, krém: 4 bílky, 80g moučkového cukru, 160g pískového cukru. Potřebujeme kovové trubičky.
Postup přípravy
Vychlazené listové těsto rozválíme v podlouhlý plát, nakrájíme rádýlkem na úzké pruhy, které navineme na kovové trubičky tak, aby se lehce překrývaly. Potřeme je rozšlehaným vejcem (ne okraje, jen zvrchu) a upečeme v hodně vyhřáté troubě. Při dopékání plech okolo trubiček pokapeme vodou. Upečené trubičky lehce vykroutíme. Vychladlé naplníme sněhovým krémem a před podáváním lehce posypeme moučk. cukrem.
Krém: do tuhého sněhu z bílků zašleháme moučk. cukr. Pískový cukr pokapeme osmi lžícemi vody, když se cukr rozpustí, zahříváme jej na malém plaménku, do doby, až je svařený "na nit" - tj. až se kapka rozvaru mezi dvěma rozevírajícími se prsty táhne jako nit. Hned svařený cukr vešleháme do sněhu a šleháme, až sníh zvětší svůj objem a zhoustne. Doporučuje se šlehat v el. šlehači. Jsou skvělé!
Krém: do tuhého sněhu z bílků zašleháme moučk. cukr. Pískový cukr pokapeme osmi lžícemi vody, když se cukr rozpustí, zahříváme jej na malém plaménku, do doby, až je svařený "na nit" - tj. až se kapka rozvaru mezi dvěma rozevírajícími se prsty táhne jako nit. Hned svařený cukr vešleháme do sněhu a šleháme, až sníh zvětší svůj objem a zhoustne. Doporučuje se šlehat v el. šlehači. Jsou skvělé!
...připravíme si potřebné přísady na trubičky...
...listové těsto rozválíme v podlouhlý plát, nakrájíme rádýlkem na úzké pruhy, které navineme na kovové trubičky tak, aby se lehce překrývaly...
..potřeme je rozšlehaným vejcem (ne okraje, jen zvrchu) a upečeme v hodně vyhřáté troubě. Při dopékání plech okolo trubiček pokapeme vodou...
...připravíme si suroviny na krém...
...pak už jen naplníme krémem trubičky a posypeme moučk. cukrem. DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
1. 2. 2018, 18:36
Sníh perfektní. Děkuji
andreamic
(upraveno)
21. 2. 2012, 14:30
děti je milují, také je dělám
Zdenikv
(upraveno)
8. 3. 2010, 6:54
Něco jsem udělala špatně, ale nevím co. Rozvar jsme uvařila hustý, táhl se jedna radost. Zašlehala jsem, měla jsem krásný hustý lesklý sníh (nedělala jsem sníh do kremrolí poprvé), radovala jsem se, jak jsem si zpříjemnila práci - šlehání na vodní lázni je nepříjemné. Naplnila jsem kremrole - byly tchánovi na narozeninovou oslavu a narovnala je do krabice. Druhý den jsem k nim chtěla přidat věnečky. Nepřidala jsem nic, sníh z kremrolí totálně vytekl. Kremrole ležely v jakémsi bílkovém sirupu.... No, skončily v popelnici a já v cukrárně. Škoda práce
bombiska
(upraveno)
16. 10. 2009, 18:34
Sú mňamkové Minule som našla recept na nete....od cukrárov a už budem robiť len tie.Sneh je super...drží perfiš http://www.webholder.szm.sk/samrole_s_originalnou_cukrarskou%20penou.htm To len našepkávam.....
25566
(upraveno)
16. 10. 2009, 16:59
Važně jsou super,teď jsem je strčila do lednice.Tak uvidíme až ten snih trochu ztuhne. Hustý byl tak snad se mi povedl. Myslím,že je to povedený receptík.Opravdu moc a moc chvalím......a doporučuji Martina
Petisak
(upraveno)
21. 2. 2009, 9:32
Mňam...zkusili jsme, jsou výborné Děkujeme Andy za bezva recept
(Andy)
(upraveno)
2. 3. 2009, 12:29
@Petisak
to jsem moooc ráda
Nikita1333
(upraveno)
17. 10. 2008, 14:27
Můžu se prosím zeptat,nevím jestli jsem to dobře pochopila,ten sníh se nešlehá v páře,ale pak se k němu přidá svařený cukr,mám totiž robota a nevím jak to mám udělat,nemůžu šlehat v páře.Děkuji za odpověď.Eva.
bombiska
(upraveno)
16. 10. 2009, 19:56
@Nikita1333
Evička....posielam nápovedu.Ja som sa to tiež naučila tu. http://www.webholder.szm.sk/samrole_s_originalnou_cukrarskou%20penou.htm
(Andy)
(upraveno)
17. 10. 2008, 20:19
@Nikita1333
Dobrý večer, omlouvám se za pozdější odpověď - nečetla jsem dotaz, já šlehám el. šlehačem bílky s cukrem a bokem svařuji ve vodní lázni ten cukr s vodou na nit - to v robotu asi nejde, pak se to našlehá dohromady - šlehačem už v jiné nádobě (to by snad šlo i robotem ) Andrea
lumka
(upraveno)
28. 5. 2008, 19:04
Můžu se zeptat kolik udělám kremrolí z jednoho těsta,
(Andy)
(upraveno)
28. 5. 2008, 19:10
@lumka
...to co vidíte na hlavní fotce je z 1 balení list.těsta. Andrea
kopretin.a
(upraveno)
28. 5. 2008, 18:36
Já sníh do kremrolí dělám strááášně jednoduše - do dřezu napustím horkou vodu. Bílky vyšlehám do polotuha, přisypu cukr, nádobu ponořím do horké vody a došlehám do tuha....a je to...
matulka22
(upraveno)
28. 5. 2008, 16:50
Chtěla jsem se Andrejko zeptat jestli ten sníh šleháte nad parou?
(Andy)
(upraveno)
28. 5. 2008, 17:11
@matulka22
...já nad parou nešlehám, ale již jsem to četla - v některých receptech se to tak dělá, myslím, že to na např. pevnost sněhu apod.nemá vliv... Andrea
k.smudla
(upraveno)
27. 5. 2008, 9:13
Můžu se zeptat, jestli trubičky mažete než na ně namotáváte těsto? Děkuji Eva
(Andy)
(upraveno)
28. 5. 2008, 16:45
@k.smudla
omlouvám se za zpožděnou odpověď, trubičky ničím nemažu, po upečení se lehkým kroucením stáhnou z trubiček .... a mně se zatím nikdy nepřichytly. Andrea
zdenula12
(upraveno)
13. 11. 2007, 21:28
Zdravím Andrejko, dneska jsem dělala kremrolky , měla jsem strach z toho krému, že se mi nepovede , ale POVEDLO se. .bohužel jsem musela dělat na hubenejch trubičkách , takže to byly takoví jednohubky, jen se po nich zaprášilo .Fakt supr Zdena
Jance a Elishka
(upraveno)
12. 11. 2007, 5:42
Vzykouseno, opravdu moc dobre, vsechno se povedlo. Akorad dlouho trvalo nez se ten cukr tahnul jako nit. Paleli me prsty z toho zkouseni. Ale stalo to za to. Take se pripojuji s pochvalou.
Jance a Elishka
(upraveno)
31. 10. 2007, 2:15
Vyzkouseno,opravdu vyborne, vsechno se povedlo. Moc dekuji, na oslave byli nejzadanejsi. Zaslouzite pochvalu.
Aja88
(upraveno)
14. 9. 2007, 15:49
Tak jsem dneska upekla vaš kremrole a jsou úžasnééééé . Dělala jsem je na zkoušku, na velkou dávku se chystám příští týden -manža má narozeniny. Sníh byl pevný a krásně se vyšlehal , super recept Andrea
aweii
(upraveno)
13. 8. 2007, 11:52
vyzkoušela jsem o víkendu a byli fakt super, všichni se olizovali
(Andy)
(upraveno)
14. 8. 2007, 9:47
@aweii
super, díky, že jste vyzkoušela, musím je také udělat, mám na ně hroznou chuť. Andrea
pavlinice
(upraveno)
5. 8. 2007, 14:09
Také občas udělám,ale plním je šlehačkou
(Andy)
(upraveno)
6. 8. 2007, 10:34
@pavlinice
díky za nápad, určitě je to rychlejší Andrea
janikaika
(upraveno)
5. 8. 2007, 14:05
Andrejko, moc děkuji . Váš recept a hlavně obrázky mě tak nadchly, že jsem kremrole pekla hned v pátek ( poprvé, ale jistě né naposledy ) Byly výborné, já sklidila pochvalu a to i od dcery, která je spíše salámová - (snědla 3 najednou )
(Andy)
(upraveno)
5. 8. 2007, 20:23
@janikaika
to jsem moc ráda Janičko, že jste se do nich pustila a jsem ráda ještě víc, že se povedly, super, díky Andrea
victo
(upraveno)
10. 5. 2007, 17:59
Andrejko, můžete mi říct, kolik balíčku listového těsta (případně gramáž) spotřebujete na tohle množství sněhu??? Díky moc za ochotu!!!
(Andy)
(upraveno)
10. 5. 2007, 18:04
@victo
já dělám z 1 koupeného list. těsta (viz foto v postupu) a vyjde pak i sníh, tak jak je v receptu (trubiček je docela hodně, možná by stačila i poloviční dávka), ale my jíme a jíme a nic nezbyde (tedy většinou je dělám, když přijede návšteva) Určitě vyzkoušejte
Lucka2578
(upraveno)
10. 5. 2007, 17:50
Andrejko,musím také napsat samou chválu na tento recept. Trubičky jsem už několikrát pekla,na listové těsto mám skvělý recept,ale sníh se mi nikdy nedařil.Buď byl moc pracný - šlehání v páře,nebo se mi druhý den od sněhu začal oddělovat cukr v podobě sirupu,který vytékal a trubičky byly zespod mokré a ulepené. Po přečtení samých pochval na tento recept jsem ho taky zkusila.Cukr se mi povedlo svařit na nit,sníh byl krásně tuhý a i druhý den bylo vše super,nikde nic neteklo a trubičky vypadaly úžasně,jako z cukrárny. Recept je opravdu jednoduchý a výsledek super .Ode dneška už trubičky nebudou chybět na žádné z našich oslav.Děkuji moc