Torrone
Potřebné ingredience
110g čokolády (já jsem použila mikuláše), 4 polévkové lžíce másla, 1 bílek, půl šálku jemného cukru, půl šálku mletých mandlí, 3/4 šálku nasekaných opražených mandlí, 5 polévkových lžic kandované pomerančové kůry (já místo ní dala rozsekané rozinky). Na polevu bílá čokoládová poleva, mandlové plátky
Postup přípravy
Rozpustíme čokoládu. V misce našleháme sníh z bílku, postupně opatrně zašleháme rozpuštěnou čokoládu (může být ještě vlažná, ne ale horká!), máslo a mleté i nasekané mandle a nasekanou kůru. Hmotu dáme na pečící papír do podlouhlého tvaru.
Dáme do lednice, necháme trochu ztuhnout.
Až to bude možné, vytvarujeme trojhran. Dáme zpět do lednice.
Když je vše již dostatečně tuhé, vezmeme do jedné ruky, jednu stranu a pomažeme bílou polevou. Pozor, poleva díky vychlazenému podkladu rychle tuhne!
POsypeme mandlovými plátky a trochu je zatlačíme. POstup opakujeme se všemi stranami.
Dáme opět vychladit. A je to celé... mňam mňam...
Uchováváme v lednici.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé