(recept
si oblíbilo 93 návštěvníků)
pizza šneci
Potřebné ingredience
listové těsto, lžíce kečupu, lžíce hořčice, koření na pizzu, krájená uzenina (vysočina, anglická slanina), tvrdý sýr (gouda, eidam i niva je super), kmín, hrubozrnná sůl... ...nemusí být
Postup přípravy
Na těsto rozválené do tenka rozetřeme kečup s hořčicí, posypeme kořením, postrouháme sýrem (na jemno), poklademe uzeninou a stočíme. Potom krájíme na plátky silné cca 1,5 cm a klademe na pečící papír. Potom posypeme kmínem a solí. Dáme do trouby předehřáté na 250°. Jak se šnečci routáhnou, tak teplotu ztlumíme na 200°. Pečeme do zlatova.
Já jich mám na fotu hodně, dělala jsem na jednu akci okolo 500 ks a vyšlo mě to na 15 půlkilových těst.
Z jednoho balení je cca 30 - 40 ks
Zkoušela jsem je s šunkou a nejsou dobré, těsto je kolem šunky vlhké a nekřupou. Taky záleží na výběru slaniny, nekupujte ty levné co jsou plné vody, ale kvalitní slaninu, třeba i kořenené, nebo s česnekem. Nejlepší ze všeho, je ta vysočina a jiné suché salámy
Jsou výborné na oslavy atd a jsou co?
No žravéééé :-)
Já jich mám na fotu hodně, dělala jsem na jednu akci okolo 500 ks a vyšlo mě to na 15 půlkilových těst.
Z jednoho balení je cca 30 - 40 ks
Zkoušela jsem je s šunkou a nejsou dobré, těsto je kolem šunky vlhké a nekřupou. Taky záleží na výběru slaniny, nekupujte ty levné co jsou plné vody, ale kvalitní slaninu, třeba i kořenené, nebo s česnekem. Nejlepší ze všeho, je ta vysočina a jiné suché salámy
Jsou výborné na oslavy atd a jsou co?
No žravéééé :-)
takto to vypadá, když je těsto zamotané a nakrájené
už jsou na plechu pod papírem s dostatečným místem od sebe, aby se nepřilepily
500 ks... ...to bylo peklo, ani jeden nezbyl
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
CokeLady
(upraveno)
10. 6. 2013, 17:39
Zkoušela jsem dělat na oslavu a byly super, nezbyl ani jeden, dělala jsem různé varianty... s tvrdým salámem a sýrem nebo uzeným salámem a šunkou. Ještě jsme do kečupu přimíchala stroužek česneku. Výborné, určitě ještě udělám
sluniicko
(upraveno)
16. 2. 2012, 13:02
znam to jsou vyborne,ale nedelam je casto,protoze se mi vzdy pripecou i na ten pecici papir a pak je musim odrezavat. vam se to nepripeka? poradte
Česťa kuba
(upraveno)
16. 2. 2012, 13:13
@sluniicko
Jooo, to jsou za to připalování na papír může být nevhodný papír. Také se mi to občas stalo. Kupuji v kauflandu. Je celkem laciný a má 20m
sluniicko
(upraveno)
16. 2. 2012, 13:17
@Česťa kuba
vyzkousim ten papir potrit trochu olejem
andyy
(upraveno)
16. 2. 2012, 10:07
tu uzeninu krájite na kostičky?nebo vcelku kolečka?
Česťa kuba
(upraveno)
16. 2. 2012, 10:11
@andyy
ta je na kolečka a nejlepší je opravdu ta vysočina a jiné suché salámy. Se šunkou a pod. jsou šneci nevýrazní na chuti
andyy
(upraveno)
16. 2. 2012, 11:55
@Česťa kuba
Ani,a jdou nakrájet i na slabší kolečka těch 1,5 cm,se mi zdá hodně ale pak aby nebyli vysušené,že?zítra je oslava tak budu péct a vajíčkem se nepotíraji před nebo po pečení?
Česťa kuba
(upraveno)
16. 2. 2012, 12:17
@andyy
jdou nakrájet na tenší kolečka, ale po upečení budou dost placaté a vysušené. Ničím se nepotírají, jen se posypou kmínem, možno i hrubozrnnou solí (nemusí být) a dají se péct ze začátku na 220, jak se rozevřou, tak se teplota stlumí na 200. Pečou se dozlatova, ne do tmava, to jsou potom hořké a suché Ať se vám podaří a potom napište, jaký byl výsledek
andyy
(upraveno)
15. 2. 2012, 21:26
taky zkusim na oslavu
Česťa kuba
(upraveno)
16. 2. 2012, 8:35
@andyy
Zhuste je, nejlepší jsou čerstvé, ale i 2 den se dají jíst
babicka06
(upraveno)
18. 12. 2011, 11:45
Česťa kuba
(upraveno)
18. 12. 2011, 18:58
@babicka06
andol
(upraveno)
7. 9. 2011, 11:54
Česťa kuba
(upraveno)
7. 9. 2011, 14:12
@andol
R-K
(upraveno)
27. 8. 2011, 0:30
moc děkuji za bezvadný recept ... právě jsem šneky udělala na zítřejší oslavu a vůbec mi nevadí, že je po půlnoci, cpu se nima o sto šet jsou opravdu skvělé, jen na poslední těsto mi nezbyla uzenina ani sýr, tak jsem zaexperimentovala, nastouhala tam balkánský sýr s mozarellou a nahoru dala nastrouhaný kabanos, jsem zvědavá, jestli to bude jedlé PS: tak i ta poslední divoká varianta je opravdu výborná :D
Česťa kuba
(upraveno)
27. 8. 2011, 9:06
@R-K
Jsem moc ráda, že se povedly a že chutnaly. Já taky nevím kdy přestat, jsou neodolatelné že?
stepamata
(upraveno)
6. 6. 2011, 21:15
Ani, z toho jdou oči šejdrem , to si Cyril nacpal pupek co
Česťa kuba
(upraveno)
6. 6. 2011, 21:47
@stepamata
Ahoj Andry jo jo, nejen Cyril, ale všichni se tím cpali jak pominutí. U tvorby šneků jsem stála 7 hodin, byla jsem, jak na běžícím páse
senava
(upraveno)
6. 6. 2011, 12:08
Vyzkouším