Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 93 návštěvníků)

pizza šneci

0.0
pizza šneci

Potřebné ingredience

listové těsto, lžíce kečupu, lžíce hořčice, koření na pizzu, krájená uzenina (vysočina, anglická slanina), tvrdý sýr (gouda, eidam i niva je super), kmín, hrubozrnná sůl... ...nemusí být

Postup přípravy

Na těsto rozválené do tenka rozetřeme kečup s hořčicí, posypeme kořením, postrouháme sýrem (na jemno), poklademe uzeninou a stočíme. Potom krájíme na plátky silné cca 1,5 cm a klademe na pečící papír. Potom posypeme kmínem a solí. Dáme do trouby předehřáté na 250°. Jak se šnečci routáhnou, tak teplotu ztlumíme na 200°. Pečeme do zlatova.
Já jich mám na fotu hodně, dělala jsem na jednu akci okolo 500 ks a vyšlo mě to na 15 půlkilových těst.
Z jednoho balení je cca 30 - 40 ks
Zkoušela jsem je s šunkou a nejsou dobré, těsto je kolem šunky vlhké a nekřupou. Taky záleží na výběru slaniny, nekupujte ty levné co jsou plné vody, ale kvalitní slaninu, třeba i kořenené, nebo s česnekem. Nejlepší ze všeho, je ta vysočina a jiné suché salámy

Jsou výborné na oslavy atd a jsou co?
No žravéééé :-)

takto to vypadá, když je těsto zamotané a nakrájené

už jsou na plechu pod papírem s dostatečným místem od sebe, aby se nepřilepily

500 ks... ...to bylo peklo, ani jeden nezbyl

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

CokeLady 10. 6. 2013, 17:39
|:o) Zkoušela jsem dělat na oslavu a byly super, nezbyl ani jeden, dělala jsem různé varianty... s tvrdým salámem a sýrem nebo uzeným salámem a šunkou. Ještě jsme do kečupu přimíchala stroužek česneku. Výborné, určitě ještě udělám (Y)
sluniicko 16. 2. 2012, 13:02
znam to jsou vyborne,ale nedelam je casto,protoze se mi vzdy pripecou i na ten pecici papir a pak je musim odrezavat. vam se to nepripeka? poradte
Česťa kuba 16. 2. 2012, 13:13
@sluniicko Jooo, to jsou (zajic) za to připalování na papír může být nevhodný papír. Také se mi to občas stalo. Kupuji v kauflandu. Je celkem laciný a má 20m (Y)
sluniicko 16. 2. 2012, 13:17
@Česťa kuba vyzkousim ten papir potrit trochu olejem
andyy 16. 2. 2012, 10:07
tu uzeninu krájite na kostičky?nebo vcelku kolečka?
Česťa kuba 16. 2. 2012, 10:11
@andyy ta je na kolečka a nejlepší je opravdu ta vysočina a jiné suché salámy. Se šunkou a pod. jsou šneci nevýrazní na chuti (F)
andyy 16. 2. 2012, 11:55
@Česťa kuba Ani,a jdou nakrájet i na slabší kolečka těch 1,5 cm,se mi zdá hodně *-)ale pak aby nebyli vysušené,že?zítra je oslava tak budu péct :-pa vajíčkem se nepotíraji před nebo po pečení?
Česťa kuba 16. 2. 2012, 12:17
@andyy jdou nakrájet na tenší kolečka, ale po upečení budou dost placaté a vysušené. Ničím se nepotírají, jen se posypou kmínem, možno i hrubozrnnou solí (nemusí být) a dají se péct ze začátku na 220, jak se rozevřou, tak se teplota stlumí na 200. Pečou se dozlatova, ne do tmava, to jsou potom hořké a suché (F) Ať se vám podaří a potom napište, jaký byl výsledek (L)
andyy 15. 2. 2012, 21:26
taky zkusim na oslavu ,-)
Česťa kuba 16. 2. 2012, 8:35
@andyy Zhuste je, nejlepší jsou čerstvé, ale i 2 den se dají jíst (zajic) (L)
babicka06 18. 12. 2011, 11:45
(Y) (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 18. 12. 2011, 18:58
@babicka06 (L) (L) (L)
andol 7. 9. 2011, 11:54
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Česťa kuba 7. 9. 2011, 14:12
@andol (F) (L)
R-K (upraveno) 27. 8. 2011, 0:30
moc děkuji za bezvadný recept ... právě jsem šneky udělala na zítřejší oslavu a vůbec mi nevadí, že je po půlnoci, cpu se nima o sto šet (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jsou opravdu skvělé, jen na poslední těsto mi nezbyla uzenina ani sýr, tak jsem zaexperimentovala, nastouhala tam balkánský sýr s mozarellou a nahoru dala nastrouhaný kabanos, jsem zvědavá, jestli to bude jedlé :-D :-D :-D :-D :-D PS: tak i ta poslední divoká varianta je opravdu výborná :D
Česťa kuba 27. 8. 2011, 9:06
@R-K Jsem moc ráda, že se povedly a že chutnaly. Já taky nevím kdy přestat, jsou neodolatelné že? (L) (L) (L)
stepamata 6. 6. 2011, 21:15
8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| Ani, z toho jdou oči šejdrem ,-) ,-) ,-), to si Cyril nacpal pupek co :-)
Česťa kuba 6. 6. 2011, 21:47
@stepamata Ahoj Andry jo jo, nejen Cyril, ale všichni se tím cpali jak pominutí. U tvorby šneků jsem stála 7 hodin, byla jsem, jak na běžícím páse (cinky) (cinky) (cinky)
senava 6. 6. 2011, 12:08
Vyzkouším (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie