Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Zapékaný tuňák

0.0
Zapékaný tuňák

Potřebné ingredience

brambory (polouvařené), tuňák z plechovky (2 plechovky alespoň - dle množství brambor), cobule, rajčatová směs kupovaná (doporučuji boloňskou), oregano, mléko, máslo, mouka, strouhanka

Postup přípravy

Nejprve si na cibulce osmahneme okapaného tuňáka z konzervy. Přidáme rajčatovou směs a necháme prohřát. Připravíme si bešamel - v kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme trochou mouky a pak vaříme s mlékem do zhoustnutí. Neměly by tam být hrudky.
Na vymazaný a strouhankou vysypaný plech naklademe na kolečka nakrájené dopoloměkka uvařené brambory, na to navrstvíme směs s tuňákem, dle chuti posypeme drceným oreganem a na to celé nalijeme teplý bešamel.
Zapékáme v troubě asi 30 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie