Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Zapečený pangasius

0.0
Zapečený pangasius

Potřebné ingredience

filety z Pangasia nebo jiné rybí filety, pepř, balíček oliv, tvrdý sýr, pár kapek oleje, já navíc dávám koření na ryby, ale může být i jiné nebo bez. Jako přílohu doporučuji brambory a zeleninový salátek.
Olivy se dají po upečení kvůli dětem vytáhnout nebo tam vůbec nemusí být.
Pokud tam olivy nedáte, tak rybu trochu osolte.

Postup přípravy

Do zapékací mísy nakapeme trošku oleje, na něho dáme okořeněného Pangasiuse nakrájeného na větší kousky, nakrájíme olivy na kousky (komu nechutnají olivy, může dát rajčata nebo vůbec nic) a dáme zapéct přikryté do trouby. Já to dávám péct asi na 220°C. Když jsou ryby hotové, posypeme to tvrdým sýrem, už nepřikrýváme a dáme dodělat do trouby až se sýr rozteče a je mírně do zlatova. Nepodléváme.
Dávám to do trouby, když dávám vařit brambory, je to skoro stejně hotové, záleží jestli dáte rybu zmrzlou nebo rozmraženou.
Pokud máte rádi více šťávy, tak dejte rybu zmraženou.

Do zapékací mísy dáme trošku oleje (stačí malinko,může být i bez oleje nebo máslo), na to nakrájeného, osoleného a okořeněného pangasiuse (nebo jakoukoliv rybí filetu) a posypeme olivami. Oliv i sýra může být míň, my to máme dost rádi, tak si dopřejeme...:-)

Až jsou filety hotové, odkryjeme je a posypeme strouhaným sýrem a dáme znovu, již neodkryté, zapéct.

Až je sýr na povrchu dozlatova, podáváme. nejlépe s brambory a zeleninovým nebo hlávkovým salátem.
Všem přeji Dobrou chuť!!!
Manžel se synem si to nemůžou vynachválit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

beeuska 17. 6. 2008, 7:29
Marti, to vypadá hodně dobře! Zkusím. (Y)
Marťas27 17. 6. 2008, 8:50
@beeuska My jsme se do toho úplně zbláznili. Až budu mít zas možnost vzít levné pang. budeš chtít kilečko?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie