Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

KÁVOVÝ LIKÉR - jednoduchý, rychlý :-)!

0.0
KÁVOVÝ LIKÉR - jednoduchý,  rychlý   :-)!

Potřebné ingredience

Přibližně1,5 kelímku smetany ke šlehání (když budou 2 nic se neděj, 4 lžíce pískového cukru, přibližně 2 - 4 lžíce instantní kávy Velvet - může být asi i jiná, ale tato je nejjemnější jakou jsem zatím měla :-), 1 salko, přibližně 1/2 plechovky kondenzovaného mléka Tatra - neslazené, přibližně 1/4 litru rumu. Množství rumu a kávy záleží na Vaší chuti.

Postup přípravy

Pískový cukr rozpustíme na karamel, přidáme smetanu a za stáleho míchání přivedeme k varu, provaříme, přidáme instantní kávu, znova provaříme až celá směs lehce zhostne a hlavně se rozpustí karamel. Nelekněte se - ve směsi můžou zůstat kouusky kávy, která se pak rozmíchá při mixování. Odstavíme z plotny, necháme přiměřeně zchladit. Přidáme Salko, Tatru, rum - rozšleháme a plníme do lahví. Dáme do chladu A HOTOVO :-))!!! Z tohoto množství je přibližně 1 l likéru.
Je to vlastně obdoba "Likéru z ledových kaštanů" na který jsem narazila a vyzkoušela zde na MMB ( od Naďa M. (Filďa) ID 52663) a taky móóc dobrý :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 28. 12. 2013, 13:47
(silvestr2) (silvestr2) (silvestr2)
borufkajana 22. 12. 2013, 16:18
Právě jsem dodělala tento úžasný likérek.Kávu jsem dala instantní s oříškovou příchutí a nemá to chybu! (Y)Rychlé,nenáročné,výborné-prostě k (D) (clamp)
laskonka333 23. 11. 2013, 7:42
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie