Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 574 návštěvníků)

Nejskvělejší, bezkonkurenčně nejlepší a jednoduchý tvarohový BROWNIE CHEESECAKE♥♥POZOR-rychle mizí :-)

0.0
Nejskvělejší, bezkonkurenčně nejlepší a jednoduchý tvarohový BROWNIE CHEESECAKE♥♥POZOR-rychle mizí :-)

Potřebné ingredience

85g másla, 115g hořké čokolády (ideálně 80%), 120g cukru (já dávám 100g), 2 velká vejce, 70g hladké mouky, 1 polévková lžíce kakaa, špetička soli, 80g nasekaných kousků mléčné čokolády, SMETANOVÝ KRÉM:200g sýra Philadelphia (lze použít i ricottu), 1 žloutek, 70g cukru

Postup přípravy

Kulatou formu (já mám obvod 23cm) vysteleme alobalem, který ještě potřeme máslem, aby se těsto nelepilo.V kastrůlku rozehřejeme máslo s čokoládou, odstavíme z plotny a přidáme cukr a vajíčka, promícháme. Poté přidáme mouku, kakao, sůl a nasekanou čokoládu. Opět řádně promícháme. Vzniklé těsto rozetřeme na alobal. V jiné misce smícháme ricottu (Philadelphii) s cukrem a žloutkem a vymícháme do hladka. Vzniklý krém naneseme na čokoládový podklad a pomocí vidličky tvoříme mozaiku (jako při mramorování). Vložíme do trouby a pečeme při 180°C zhruba 35 minut.
U nás zmizel během jednoho dne :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavka5555 14. 7. 2011, 11:37
Prosím tady neseženu ani ricottu ani ten sýr můžu to nahradit normálním tvarohem bude to taky ono *-)
Inkakos 14. 7. 2011, 21:09
@pavka5555 Tvaroh klidně použijte (vaničkový), ale více jej oslaďte, je kyselejší :-$
Jana7484 14. 7. 2011, 13:54
@pavka5555 Syr jsem kupovala minuly tyden v Tescu, ale kdysi davno jsem Lucinu nahrazovala syrem P., takze proc to nezkusit obracene? Hezky den a autorce diky za novy recept
Inkakos 14. 7. 2011, 13:58
@Jana7484 Dobrý den, Lučinu bych asi moc nepokoušela, je o dost slanější a má příliš specifickou chuť
Jana7484 14. 7. 2011, 22:15
@Inkakos Ma specifickou chut, to jo, ale ja delam z Luciny Cheesecake (na sladko) bezne a naprosto bez problemu. Po prvne jsem se taky bala a mile me to prevapilo.
Inkakos 14. 7. 2011, 22:33
@Jana7484 Vážně? Tak to asi taky vyzkouším, děkuji za tip! |:o)
Inkakos 14. 7. 2011, 12:10
@pavka5555 Klidně použijte tvaroh, samozřejmě vaničkový, je více tekutý a lépe vám půjde vytvořit mramorová mozaika. Nebojte se ho trošičku zředit mlékem, pokud se vám bude zdát příliš hustý :-)
dorty 14. 7. 2011, 8:09
:-o :-o :-obožinku ,to vypadá nádherně (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (C) určitě vyzkouším (hello)
Inkakos 14. 7. 2011, 8:58
@dorty Děkuji, věřím, že se povede (Y) (L)
rybickarybka 13. 7. 2011, 19:57
vypadá zajímavě! (zajic)
Inkakos 13. 7. 2011, 21:49
@rybickarybka a chutná ještě zajímavěji (Y)
Roderika 13. 7. 2011, 15:23
Tak teda už vím, co peču odpoledne (Y) Díky!!!
Inkakos 13. 7. 2011, 15:27
@Roderika Ať se povede a chutná!! :-)
GREPIK 13. 7. 2011, 14:29
(Y) zítra udělám vypadá luxusně
Inkakos 13. 7. 2011, 15:13
@GREPIK Děkuji! Ať chutná :-))
lidare 13. 7. 2011, 11:18
(Y)vypadá to náramně dobře,hned ybch si kousek dala :-)
Inkakos 13. 7. 2011, 11:28
@lidare Děkuji! (L)...Je výborný a fakt jednoduchý, určitě ho někdy zkuste :-)
neila 12. 7. 2011, 23:33
no tak ten vyzera bombasticky....uz viem co budem piect na nedelu.doma mam hodne jemneho tvarohu,mohla by som pouzit aj ten?boze,az sa mi slinky zbiehaju (Y)
Inkakos 13. 7. 2011, 9:24
@neila Určitě můžete použít i ten, zkoušela jsem ho taky a i tak to bylo výborné!! Zkuste ještě do tvarohu nastrouhat trošku citronové kůry a oslaďte jej vanilkovým cukrem, nemá to chybu! (Y) Ať se zadaří a chutná |:o)
neila 13. 7. 2011, 16:36
@Inkakos no tak to urcite vyskusam,dakujem..... (Y)
Inkakos 13. 7. 2011, 16:38
@neila Není za co (L)
neila 16. 7. 2011, 22:40
@Inkakos no tak som ho dneska upiekla a vyzera aj vonia fantasticky.len sa chcem spytat,ze pisane je 35 minut....ja som ho mala po okrajoch akoby uz trochu upeceny ale smerom k stredu bol uuuuplne riedky..musim podotknut,ze som ho robila z 2-nasobnej davky do väcsej formy...takze som nevedela akoby to malo vyzerat a piekol sa tusim okolo hodiny a 15 minut...je taky tazky,ale vyzera zvnutra mokry...tak snad som to nejako nepokazila,to by ma mrzelo....myslite,ze to bude fajn,aky by mal byt ked sa uz vybera z truby,uplne upeceny,alebo taky redsi...dakujem :-) :-)
Jana.Ch 13. 7. 2011, 14:00
@Inkakos Můžu poprosit kde kupujete sýr Philadelphia?Díky moc (F)
Olynka 31. 7. 2011, 14:43
@Jana.Ch Já ho dneska koupila v Bille (Y)
luciene1 13. 7. 2011, 14:46
@Jana.Ch Viděla jsem ji v Intersparu (L)
Inkakos 13. 7. 2011, 15:13
@luciene1 Ano, mají ho v Intersparu, já ho kupuji i v Globusu a v TESCU ho myslím mají také (D)
Elinqa 16. 7. 2011, 6:17
@Inkakos Můžete vyfotit to balení sýra Philadelphia a dát to sem? Vůbec nevím, jak to vypadá. Díky (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie