Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

chleba podle Petra Aubrechta

0.0
chleba podle Petra Aubrechta

Potřebné ingredience

250g Jizerky 150g pohankové mouky 330ml vody 1polévková lžíce olivového oleje 1 a půl lžičky soli 1 lžička drceného kmínu(já dala 2lžičky chlebového koření) 1balíček instantních kvasnic 2lžičky lněného semínka

Postup přípravy

peču v pekárně
pokud nebudete dávat lněné semínko,dejte vody jen 300ml
je lepší těsto po nakynutí,než se začne píct trochu uhladit...

na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Wiktorie 24. 4. 2016, 13:26
No mě se teda nepovedl *-) *-) *-) *-),těsto bylo lepkavé,špatně se mi s ním pracovalo.Asi jsem nělde udělala chybu,ale nevím kde. Rozhodně se nevzdávám, za pár dní ho zkusím znovu,místo pohankové kouky zusím dát pohankovou krupici,třeba mi to nebude tak lepit. Ještě chci ddodat,že vše dělám ručn neb nedám pekátnu *-) *-) *-)
Sifri 18. 5. 2014, 22:59
Konečne chleba, který je jako lepkový, super struktura. moc děkuji za recept (L) (clamp) (clamp) (clamp)
mitulant 1. 4. 2012, 13:53
Mám dotaz, čím by se dala nahradit pohanková mouka? děkuji
xynika 2. 4. 2012, 19:55
@mitulant Dobrý večer,pohanková mouka je hrubší a má specifickou chuť...nevím,čím nahradit,aby chleba zůstal stejný...možná sojovou moukou *-)
mitulant 2. 4. 2012, 20:33
@xynika No právě že má specifickou chuť a ta synovi vadí. :-(..Můžu se zeptat jaké pečivo máte nejraději? Pečete rohlíky? Dala bych nevím co za dobrý recept na rohlíky..Jíme totiž jen kukuřičné a rýžové tzv.polystyreny..Už jsem z toho zoufalá.. Děkuji (child12)
xynika 2. 4. 2012, 22:10
@mitulant Dobrý večer,Lucince chutnají ty rohlíky a bulky s olivami(mám je v receptech)Rohlíky mi šli špatně motat,tak dělám bulky...těsto rozválím na silný váleček a dělám z něj kostky...olivy se tam dávat nemusejí,pak dejte o 20ml mléka míň...Po upečení a vychladnutí je dejte ihned do mražáku,pak po rozmražení v MV jsou jako čerstvě upečené...a té pohankové mouky není v chlebu moc...třeba na to ani nepřijde...dělám z ní i halušky(+Jizerka)a tam ta pohanka není vůbec poznat(teda podle mě) :-))Verča (flower)
3boys 23. 2. 2012, 8:00
Na první pohled vypadá jako obyčejný chléb. Já bych jen ubrala kvasnice, zdá se mi toho na 400g chleba hodně. Já dávám jen polovinu a chléb pak nepřekyne a nepropadne se. Peču podobný, jen bez chlebového koření. To bych mohla zkusit.
xynika 23. 2. 2012, 22:11
@3boys Dobrý večer,díky za nápad :-)Zkusím těch kvasnic dát o trošku míň (Y)Verča
pavlucha 5. 2. 2012, 21:47
..vypadá pěkně :-)...ráda vyzkouším (Y) (H)!!
xynika 5. 2. 2012, 22:34
@pavlucha Dejte pak vědět :-)
xynika 5. 2. 2012, 20:02
recept jsem našla na stránkách Jizerských pekáren a je dobrý a není tak drahý :-)Jizerka se dá pořídit v Globusu do 80Kč,bez akce (Y)A hlavně se dá jíst :^)
evuse76 5. 2. 2012, 21:02
@xynika Aco to je ta Jizerka? To je nějaká mouka?
xynika 5. 2. 2012, 21:27
@evuse76 Jizerka je bezlepková mouka (F)Má ji Globus,Terno(tam je dražší),u nás ji má i zdravá výživa.Vyrábí ji Jizerské pekárny http://katalog.jipek.cz/cs/bezlepkove-potraviny/mouka-a-smesi/ Verča (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie