(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
chleba podle Petra Aubrechta
Potřebné ingredience
250g Jizerky 150g pohankové mouky 330ml vody 1polévková lžíce olivového oleje 1 a půl lžičky soli 1 lžička drceného kmínu(já dala 2lžičky chlebového koření) 1balíček instantních kvasnic 2lžičky lněného semínka
Postup přípravy
peču v pekárně
pokud nebudete dávat lněné semínko,dejte vody jen 300ml
je lepší těsto po nakynutí,než se začne píct trochu uhladit...
pokud nebudete dávat lněné semínko,dejte vody jen 300ml
je lepší těsto po nakynutí,než se začne píct trochu uhladit...
na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Wiktorie
(upraveno)
24. 4. 2016, 13:26
No mě se teda nepovedl ,těsto bylo lepkavé,špatně se mi s ním pracovalo.Asi jsem nělde udělala chybu,ale nevím kde. Rozhodně se nevzdávám, za pár dní ho zkusím znovu,místo pohankové kouky zusím dát pohankovou krupici,třeba mi to nebude tak lepit. Ještě chci ddodat,že vše dělám ručn neb nedám pekátnu
Sifri
(upraveno)
18. 5. 2014, 22:59
Konečne chleba, který je jako lepkový, super struktura. moc děkuji za recept
mitulant
(upraveno)
1. 4. 2012, 13:53
Mám dotaz, čím by se dala nahradit pohanková mouka? děkuji
xynika
(upraveno)
2. 4. 2012, 19:55
@mitulant
Dobrý večer,pohanková mouka je hrubší a má specifickou chuť...nevím,čím nahradit,aby chleba zůstal stejný...možná sojovou moukou
mitulant
(upraveno)
2. 4. 2012, 20:33
@xynika
No právě že má specifickou chuť a ta synovi vadí. ..Můžu se zeptat jaké pečivo máte nejraději? Pečete rohlíky? Dala bych nevím co za dobrý recept na rohlíky..Jíme totiž jen kukuřičné a rýžové tzv.polystyreny..Už jsem z toho zoufalá.. Děkuji
xynika
(upraveno)
2. 4. 2012, 22:10
@mitulant
Dobrý večer,Lucince chutnají ty rohlíky a bulky s olivami(mám je v receptech)Rohlíky mi šli špatně motat,tak dělám bulky...těsto rozválím na silný váleček a dělám z něj kostky...olivy se tam dávat nemusejí,pak dejte o 20ml mléka míň...Po upečení a vychladnutí je dejte ihned do mražáku,pak po rozmražení v MV jsou jako čerstvě upečené...a té pohankové mouky není v chlebu moc...třeba na to ani nepřijde...dělám z ní i halušky(+Jizerka)a tam ta pohanka není vůbec poznat(teda podle mě) )Verča
3boys
(upraveno)
23. 2. 2012, 8:00
Na první pohled vypadá jako obyčejný chléb. Já bych jen ubrala kvasnice, zdá se mi toho na 400g chleba hodně. Já dávám jen polovinu a chléb pak nepřekyne a nepropadne se. Peču podobný, jen bez chlebového koření. To bych mohla zkusit.
xynika
(upraveno)
23. 2. 2012, 22:11
@3boys
Dobrý večer,díky za nápad Zkusím těch kvasnic dát o trošku míň Verča
pavlucha
(upraveno)
5. 2. 2012, 21:47
..vypadá pěkně ...ráda vyzkouším !!
xynika
(upraveno)
5. 2. 2012, 22:34
@pavlucha
Dejte pak vědět
xynika
(upraveno)
5. 2. 2012, 20:02
recept jsem našla na stránkách Jizerských pekáren a je dobrý a není tak drahý Jizerka se dá pořídit v Globusu do 80Kč,bez akce A hlavně se dá jíst
evuse76
(upraveno)
5. 2. 2012, 21:02
@xynika
Aco to je ta Jizerka? To je nějaká mouka?
xynika
(upraveno)
5. 2. 2012, 21:27
@evuse76
Jizerka je bezlepková mouka Má ji Globus,Terno(tam je dražší),u nás ji má i zdravá výživa.Vyrábí ji Jizerské pekárny http://katalog.jipek.cz/cs/bezlepkove-potraviny/mouka-a-smesi/ Verča