Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Bezlepkové HRK HRK ŘEZY

0.0
Bezlepkové HRK HRK ŘEZY

Potřebné ingredience

Protože máme alergii na lepek a mléko upravila jsem HRK HRK ŘEZY, které mám v receptech, tak aby byly vhodné i pro nás :-) Na těsto : 1 hrnek polohr. kukuřičné mouky, 1/2 hrnku Jizerky, 1 hrnek cukru /krupice/, 1/2 hrnku sojového mléka z prášku /Zajíc/, 1/2hrnku oleje, 2 vejce a 1 kypř. prášek Dr. Oetker. Na krém: 1 jahodový kompot i s nálevem /0,75l/ 1 sojová šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé kakaový nebo vanilkový. Ozdoba: 2 sojové šlehačky na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky a čokoladové zdobení

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme 10-12 min při 200 st.
Krém: Do uzavíratelné nádoby dáme celý kompot, přilijeme šlehačku a nasypeme pudink. Nádobu dobře uzavřeme a pořádně zahrkáme a krém je hotový. Natřeme ho na vychlazenou buchtu. Se sojovou šlehačkou se mi zdál trochu řidší než s normální šlehačkou, ale do dalšího dne určitě pěkně ztuhne a bude držet tvar.
Na ozdobu: Zbylé dvě soj. šlehačky a 2 ztužovače ušleháme a dáme na krém. Šlehala jsem opravdu dlouho, ale uplně tuhá šlehačka to nebyla :-) Pak posypat čokoládovým zdobením nebo polevou. Zákusek jsem si předkrájena a dala do druhého dne do ledničky. Kupodivu ze neroztekl jak jsem se obávala, ale držel tvar a byl i v této dietní formě mooooooc dobrý :-):-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 7. 3. 2017, 13:32
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie