(recept
si oblíbilo 434 návštěvníků)
Vláčné majolkové houstičky
Potřebné ingredience
250 ml mléka,
1 vanička majonézy (nebo 2 pytlíčky majonézy hellmans)-tj.100 ml,
1 lžička soli,
1/2 kg hladké mouky,
1 lžička cukru,
1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy
V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem.
Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela.
Foto vložím co nejdříve.
Troubu zbytečně neotevíráme.
Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela.
Foto vložím co nejdříve.
Troubu zbytečně neotevíráme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
malo
(upraveno)
8. 3. 2008, 18:26
Moooc dobréééé
kAČULINDA
(upraveno)
8. 3. 2008, 14:08
Housticky jsou naprosto super Delam min ob den Moc dekuji za receptik,
laho
(upraveno)
8. 3. 2008, 15:42
@kAČULINDA
Tak to jsme na tom stejně, synek má vždy radost, když nakládám do pekárny.Klára
Kabtova
(upraveno)
8. 3. 2008, 10:32
Tak tedy fotka mych housticek je tady: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=884544
Kabtova
(upraveno)
5. 3. 2008, 20:33
Naprosto bezkonkurencni recept! Zkousela jsem mnohé, ale vzdycky byly suche, tuhé, nedobré. Jen jsem líná na pletení, tak dělám jen "uzle". Po zauzlování nechávám kynout jeste 30 minut v troubě na 50°C a jsou suprové! Rada pridam i foto!
Kabtova
(upraveno)
7. 3. 2008, 16:09
@Kabtova
Jenze jak sem foto dostat? Je na to nejaky prikaz nebo vam ho mohu poslat na mail?
marcelakr
(upraveno)
7. 3. 2008, 16:37
@Kabtova
vložte k sbě do rodinných a pošlete odkaz, že zamodříte název stránky (http"//www......) a držíte Ctrl + C a pak tady dáte Ctrl +V .....a nebo jen napíšete, že foto máte v rodinných a Kati, to jste ja fakt pekla na 50 stupňů? nemá tam být 150? já totiž peču tak na 175...ale zatím jsem tyto nepekla, ale chystám se
Kabtova
(upraveno)
8. 3. 2008, 10:26
@marcelakr
Na tech 50°C to v troube nechavam kynout. Pecu na 170°C cca 15 minut (horkovzduch).
Leonteenka
(upraveno)
7. 3. 2008, 18:27
@marcelakr
Marcel nechala kynout na 50°C pekla určitě navíc
marcelakr
(upraveno)
7. 3. 2008, 18:48
@Leonteenka
aha, díky za vysvětlení
laho
(upraveno)
6. 3. 2008, 12:25
@Kabtova
Budu se těšit a vy jste mě také moc potěšila.
M.Lenka
(upraveno)
3. 3. 2008, 17:25
Tak u nás už se jiné rohlíky ani houstičky nepečou. Tyto jsou naprosto dokonalé jak na chuť, tak i s těstem se úžasně pracuje. Dneska jsem je pekla z dvojité dávky a jen se po nich zaprášilo
laho
(upraveno)
4. 3. 2008, 7:13
@M.Lenka
moc jste mě potěšila...
šutynka
(upraveno)
1. 3. 2008, 14:16
Výborný houstičky bezva těsto.Díky za prima recept
laho
(upraveno)
1. 3. 2008, 20:18
@šutynka
Taky díky.....
Aliali
(upraveno)
29. 2. 2008, 13:42
Naprosto vynikající houstičky , bohužel, musím je pect na dvakrát, jedna várka nestačí - a to jsme jen dva dospělý a a . Tak dobré jsme ještě nikdy nejedli
laho
(upraveno)
29. 2. 2008, 19:33
@Aliali
Tak to jsem teď naprosto pyšná,díky moc
Kamek
(upraveno)
22. 2. 2008, 11:09
Včera jsem houstičky upekla a jsou opravdu vynikající,jen se po nich zaprášilo
ilaila
(upraveno)
20. 2. 2008, 14:08
Včera jsem je pekla a jsou opravdu dokonalé . Takové jsme ještě nejedli, jsou úžasně vláčné
laho
(upraveno)
20. 2. 2008, 19:41
@ilaila
Moc děkuji,těšímě to.
Leonteenka
(upraveno)
20. 2. 2008, 12:57
Tak já už tu zase otravuju. Jsem chtěla jen napsat,že jsem je dnes trochu obměnila.Dala jsem 400g hl.mouky a 100g špaldové,umotala jsem z nich rohlíky a některé jsem naplnila párkem a posypala sýrem.Jsou výborný
laho
(upraveno)
20. 2. 2008, 19:40
@Leonteenka
Zrušený účet
(upraveno)
17. 2. 2008, 12:48
Musím opravdu pochválit. Dnes jsem upekla - udělala jsem rohlíčky místo housek - ale jsou vynikající, křehoučké...prostě nemají chybu Foto u mě v rodinných
laho
(upraveno)
17. 2. 2008, 20:23
@
Máte krásné rohlíčky,zítra musím také upéct,neboť dneska jsme měli z obchodu a to už není ono.Jsem moc ráda,že chutnaly.Klára
Lampa
(upraveno)
16. 2. 2008, 20:18
Vypadají nádherně, zítra to taky vyzkouším !
laho
(upraveno)
16. 2. 2008, 21:47
@Lampa
Zkuste a písněte, jsou mňam.Klára
b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
15. 2. 2008, 19:46
Dobrý večer, mohla bych se zeptat, kolika gramům odpovídá sušené droždí u čerstvho? Půl kostky? A prosím, jak postupovat při přípravě těsta ručně - nemám pekárnu Děkuji
laho
(upraveno)
16. 2. 2008, 19:48
@b.l.a.n.k.a.
Dobrý večer,omlouvám se za spoždění.Droždí čerstvé 1/2 kostky na půl kila.Jinak ručně či v robotu jsem také zadělávala stačí smíchat suché suroviny a poté přidat mokré.Dobrou chuť.
b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
16. 2. 2008, 20:12
@laho
Už jsou upečené, jen jsem je tam asi nechala déle ALe jsou fajn - děkuji za receptík
Monča Zum
(upraveno)
14. 2. 2008, 10:49
Ahoj houstičky jsem vyzkoušela byli moooc dobré dělala jsem maličké houstičky a byli moc dobré jen nevydrželi večer se na ně vrhli děli , je jim 2,5 roku a každý snědl pět hi hi a ráno přišla návštěva a už jsem nezachránila nic , všem moc chutnali, děkuji za skvělý receptík
laho
(upraveno)
14. 2. 2008, 17:48
@Monča Zum
Také občas udělám takové banketky pro návštěvu sklízejí úspěch.Děkuji
karass
(upraveno)
14. 2. 2008, 10:30
Děkuji, určitě nezanevřela, to ne. Vždy je třeba recept vyzkoušet vícekrát. Vím jak se mi ze začátku nedařil chleba. Já je dala hned do trouby, musím příště něchat ještě teda dokynout, já hodně chvátala tak jsem je tam lupla hned
karass
(upraveno)
13. 2. 2008, 10:33
Ahoj, tak jsem zkoušela houstičky a nepovedly se mi . Nevím kde mám chybu, těsto bylo krásné , jako modelína ani se nelepilo, ale po upečení jsou tvrdé, nenakynuté. Necháváte je po upletení ještě vykynout než dáte do trouby? Dáváte do předehřáté nebo studené trouby? Díky Iva
laho
(upraveno)
13. 2. 2008, 19:56
@karass
Dobrý večer,tak to mě opravdu mrzí, mě se pokaždé povedly nechávám je ještě asi 10 min kynout,než se mi nahřeje trouba.Tak snad na ně nezanevřete.Klára
Leonteenka
(upraveno)
13. 2. 2008, 14:06
@karass
ahojky já je peču denně,jiné už má rodinka nechce povedly se pokaždé.po vykynutí v pekárně udělám bochánky,nepletu je a nechám je ještě v troubě dokynout.Troubu mám zaplou na 50stupňů a bochánky ještě přikreju utěrkou.Právě mi píská pekoška tak jdu na ně. Jo z té dávky jich udělám 16 Paní tak ještě moooc děkuju za úžasnej receptík.
laho
(upraveno)
13. 2. 2008, 19:57
@Leonteenka
Dobrý večer,udělala jste mi velikou radost.Klára
Kukelajda
(upraveno)
11. 2. 2008, 14:31
Ahoj, musím poděkovat za recept. Nic lepšího jsem nejadla a nejenom já ,ale i moje rodina. Opravdu moccccccckrááááááááááááát díky .S pozdravem Šárka
laho
(upraveno)
11. 2. 2008, 17:19
@Kukelajda
díky,díky,díky........
laho
(upraveno)
6. 2. 2008, 19:32
Holky,díky...
veruska9
(upraveno)
6. 2. 2008, 18:43
Právě jsem dopekla , jsou výborné. Jen jsem nevěděla na kolik a jak dlouho péct. Pekla jsem na 170°C asi 20 minut
laho
(upraveno)
5. 1. 2009, 19:29
@veruska9
díky
Majjami
(upraveno)
5. 2. 2008, 12:38
Klárko včera jsem pekla dle Vaše receptu housky- tedy já pekla rohlíky, vevnitř s anglickou slaninou a eidamem a navrch potřené vajíčko + gril. koření a byly prostě SUPÉÉÉR!!! Bezvadný recept...nic nezbylo opravdu super recept zatím nejlepší jaký jsem vyzkoušela z mmb-recepty na housky či rohlíky Majka
laho
(upraveno)
26. 3. 2008, 16:38
@Majjami
Dnes zkusím podle Vás.