Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 157 návštěvníků)

NEPEČENÝ brusinkovo-šlehačkový

0.0
NEPEČENÝ brusinkovo-šlehačkový

Potřebné ingredience

KORPUS :2 balíčky tmavých BE-BE sušenek,1/2 másla,5 lžic rumu RŮŽOVÁ VRSTVA : 1 malý brusinkový kompot,2 šlehačky na šlehání 33% tuku (250 ml),1 želatinový ztužovač dr.Oetker BÍLÁ VRSTVA :2 sušené šlehačky v prášku,300 ml mléka DÁLE :ráfek o průměru 22 cm,čokoláda na postrouhání.

Postup přípravy

Velice rychlý a lahodný dortík.
BEBEčka rozdrtit-já drtím ponorným mixérem,smíchat s rozpuštěným máslem a rumem.Natlačit obrácenou lžící do dortového ráfku.
Vyšlehat 2 šlehačky do tuha.Brusinky dát do větší mísy,přidat podle návodu připravený želatinový ztužovač dr.Oetker-dobře zašlehat a přidat ušlehané šlehačky,dobře promíchata nanést na sušenkový korpus.Podle návodu vyšlehat 2 sušené šlehačky v prášku s 300ml mléka,nanést na brusinkovou pěnu.Postrouhat čokoládou a šoupnout do lednice.Nechat klidně přes noc.Dobrou chuť.

suroviny na korpus

hotový korpus

suroviny na náplň

Do brusinek zašlehat připravený želat.ztužovač a 2 vyšlehané šlehačky,nanést na korpus

podle návodu připravit 2 práškové šlehačky,nanést na brusinkovou vrstvu,postrouhat čokoládou a dát vychladit.

nechat vychladit-alespoň 2 hodiny,klidně i přes noc.

Ještě dělám nepečený z tvarohu a bílé čokolády postup mám v receptech http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=106392&user=165593

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajkammm 21. 4. 2013, 9:05
(zajic) (Y)
Tereza K. 31. 5. 2012, 8:19
mňam, určitě vyzkouším .-) prosím jak to tak pěkně nakrájíte? Nějaký fígl? ,-)
ssonda 10. 6. 2012, 8:48
@Tereza K. (Y) n e fígl žádný nemám.Snad jen ostrý nůž,nebo zubatý (pilka) nůž. (F) (F)
gabi0201 30. 5. 2012, 14:42
Soni tie torty máš úžasné len oči otváram.... asi kupujem tortový ráfik ,-) lebo do obyč. formy sa to asi nevojde *-) a nebude to také pekné... ale klobúk dolu ozaj super recepty....
blanuse 30. 5. 2012, 13:37
Díky Soni za super recept. Můžu se Soni zeptat: Mám rostlinou šlehačku,měla by údajně držet tvar. Mám dodržet množství ztužovače do růžové vrstvy a mohu dát bílou vrstvu bez smetafixu? Děkuji (L)
ssonda 30. 5. 2012, 15:00
@blanuse Blani,do bílé bych smetafix nedávala,rostlinná opravdu pěkně drží.Ale do růžové..............nevím,nevím.Ale asi taky ne,přinejhorším když se ti to bude zdát v míse řídké,tak bych želatinový ztužovač,přidala nakonec. (F) (F) (F)
blanuse 9. 6. 2012, 21:22
@ssonda Tak to stačilo dát jen do růžové vrstvy Soni, díky za radu, dortík dopadl výborně. Díky a těším se na další suprový receptík (L)
šlaušek 1. 4. 2012, 15:20
mnam (L) (L) (L)
skulovka 28. 3. 2012, 20:01
Soni uděláno |:o) sežráno (Y) a je super (L) (L) (L) (L)
ssonda 31. 3. 2012, 20:00
@skulovka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
Lenka 1551 26. 3. 2012, 23:05
Soni, prosím, potřebovala bych ten dortík udělat v pátek a zajímá mě, jestli je v něčem zásadní ta horní šlehačka ze sáčku, nezkusila jste s pravou šlehačkou? A pak mě ještě zajímá, jak s cukrem, skutečně se tam žádný nedává? Mám za to, že ty brusinky jsou kyselé,ale kompot jsem asi nikdy nejedla ,-) jde jen o mou domněnku. Díky a vypadá moc hezky (Y)
ssonda 27. 3. 2012, 20:46
@Lenka 1551 Myslím že můžete použít normální šlehajdu ale určitě přidejte ztužovače-já tuhle práškovou měla náhodou a potřebovala ji upotřebit.Brusinky jsou sladké je to vlastně jakoby spíš marmeláda.Až budete dělat tak ochutnejte a kdyžtak přislaďte.Spíš bych přisladila tu horní bílou jestli budete dělat normální klasickou,protože ta prášková je sladká.Hezký večer S.
Zrušený účet 14. 3. 2012, 12:58
Ty vaše dortíky občas dělám a určo vyzkouším i tenhle (Y) (F)
mitad 14. 3. 2012, 11:55
Vypadý úúúžasně (Y). Na víkend budeme asi mlsati :-p, K dobré kávičce (C)...to nemá chybu. Fajn den (flower).
Evelin7 12. 3. 2012, 21:12
(F) (F) to je fakt náááádhera |:o) (L) (clamp)
nasta77 12. 3. 2012, 20:04
(Y) (Y)Soni, dortík vypadá luxusně...Vaše recepty jsem si oblíbila. Taťka bude mít koncem března narozeniny tak mu dortík udělám :-) :-) a pak Vám písnu jak chutnal. Díky za inspiraci (L) (L)
ssonda 16. 3. 2012, 21:23
@nasta77 (F) (F) (F)
nasta77 18. 5. 2012, 20:56
@ssonda Dortík je výborný (Y) (Y) (Y) (Y)
zuzanita6 11. 3. 2012, 12:48
(Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
liba1963 9. 3. 2012, 8:40
:-o :-oSoni,to vypadá táááááák žravě!!!!!!! (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (^) (clamp) (^) (clamp) (^) (clamp) (^) (clamp) (^) (clamp) (^) (clamp)
ssonda 9. 3. 2012, 17:50
@liba1963 (L) (L) (L) (L) (L)
kopretina123 8. 3. 2012, 21:11
To vypadá dobře, brusinky máme rádi. Jen, jako vždy, obě náplně budu dělat z poloviční dávky, na nás je jí moc.
berrries 8. 3. 2012, 11:08
Vypadá luxusně :-o (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
novackova 8. 3. 2012, 10:10
ty jo (clamp) (F)
želva17 8. 3. 2012, 7:53
naprosto luxusní (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
nobstice 8. 3. 2012, 1:39
Sonice, nedávej to sem 8o| :-D (L)
ssonda 8. 3. 2012, 18:07
@nobstice ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (L) (L)
chalupnicka 7. 3. 2012, 14:28
To vypadá úžasně (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
blanuse 7. 3. 2012, 14:05
zakládám mezi oblíbené, vypadá super Soni (clamp) (^) (clamp)
ssonda 11. 3. 2012, 8:46
@blanuse děkuji (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie