Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

ZLATÝ SIRUP - GOLDEN SIRUP

0.0
ZLATÝ SIRUP - GOLDEN SIRUP

Potřebné ingredience

500g cukru, 350 ml vody, 2 platky citronu

Postup přípravy

Velice oblíbený sirup do moučníků, koláčů, také na přelití palačinek. Oblíbený v cizích zemích. Používá se v anglické kuchyni jako sladká poleva na pudinky či palačinky . U nás NENÍ k sehnání , proto dávám recept, na výrobu doma :-))
Tento sirup je třeba před použitím nechat stát alespoň 2 měsíce (platí především pro přelívání mooncakes, kdy na jeho kvalitě závisí trvanlivost mooncakes), vydrží až 1 rok. Pro přelití palačinek nebo pudinku je možné použít ihned po vychladnutí (druhý den).
Do anglickych receptů - jsem jej davala hned druhy den. 2 měsíce jsem tedy nečekala :-)

Také tento sirup hodně používají v časopise (nově na stáncích se silikon.doplnky) - PEČENÉ DOBROTY


Uděláme si první karamel ze 100g cukru a 25 ml vody.
Jak zhnědne , přidáme zbytek cukru a zbytek vody. plus 2 plátky citrónu.
Karamel se nám rozpustí . Cele se nam to rozpustí do sirupu.
Sirup není v této fázi moc husty, zhoustne přes noc.
Pokud vam do rána nezhoustne, nic se neděje, stačí znovu povařit :-)

přelití palačinek, lívanců

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

emica 1. 10. 2018, 15:14
Chcela by som sa spýtať či ho treba nechať postáť 2mesiace alebo si môžem piecť hneď? (^) (Y) (Y)
ksandyzlaty 19. 5. 2016, 13:33
Když zajdete do prodejny zdravé výživy,najdete tam spoustu různých "zlatých sirupů", které sice vyjdou dráž,než tento doma udělaný,ale nebude to tak strašné svinstvo.
Nadys 19. 5. 2016, 18:34
@ksandyzlaty A které například? Ráda bych věděla. třeba tyto se svým složením? http://eshop.aktin.cz/the-protein-works-tpw-zero-syrups?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=PI_+Zdrava+vyziva&utm_content=Bezkalorick%C3%A9+sirupy,+om%C3%A1%C4%8Dky+a+dipy#46052 golden sirup je z invertního cukru , pokud máte na mysli jiné sirupy tak to není tento.
P.A.V.L.A 26. 4. 2016, 18:52
(Y) (Y) (Y)
novackova 26. 4. 2016, 12:47
(Y) (Y) (Y) (F)
Kiksi 17. 12. 2013, 22:08
Dobrý den, mám hloupí dotaz.. :-) :-) Dneska jsem se rozhodla dělat cukroví, do kterého potřebuji tento sirup (jaksi nestíhám uvařit, když musí 2 měsíce stát.. :D) Proto se ptám, nedá se to něčím nahradit? ,-) ,-)
matulinka80 26. 4. 2016, 10:25
@Kiksi asi už trochu pozdě, ale dá se nahradit např. javorovým sirupem... (H)
radvit 15. 3. 2013, 11:20
Dobrý den, sirup jsem právě ukuchtila. Jak ho skladujete? V lednici, nebo stačí špajska? Díky za odpověď. Radka
nelly2 15. 3. 2013, 16:01
@radvit Špajska :) v ledničcce být nemusí :)
misa78 25. 2. 2013, 14:18
Dobry den, prosím Vás,sirup je perfektní,kupuju si prave ten casopis Pečené dobroty a dělala jsem brandy snaps a ta struktura těsta nebyla jak v časopise,tak jsem se chtěla zeptat,jestli to tedy půjde popsat,jak hustý má být tento sirup,jestli to půjde k něčemu přirovnat,moc mi to pomůže,děkuji za info Míša
nelly2 9. 3. 2013, 13:41
@misa78 Míši, je to jako řidší med :))
Jana67 7. 2. 2013, 23:17
super určitě vyzkouším :-)
Kacur 20. 1. 2013, 11:17
(Y) (Y) (Y) určo prubnu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie