Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

hlíva ústřičná jako minutka - hotová opravdu za pár minut

0.0
hlíva ústřičná jako minutka - hotová opravdu za pár minut

Potřebné ingredience

hlíva ústřičná, hl. mouka, ml. paprika, pepř, sůl, máslo nebo olej

Postup přípravy

Tuto delikatesu jsem vložila k chuťovkám, protože se hodí spíš jen na uzobávání než jako hlavní chod, rozhodně ale stojí zato.

Postup: kloboučky hlívy (bez nožiček, protože ty by zůstaly tuhé) obalíme ve směsi hladké mouky, trošce papriky a pepře a zprudka smažíme na rozpálené pánvi (pro lepší, jemnější chuť doporučuji máslo, ale můžete i na oleji). Z každé strany stačí 2-3 minuty do zezlátnutí a jakoby zkřupavění. Vyjmeme, osolíme a je hotovo.
Inspirace z recepty.cz
Podívejte se i na mé další recepty - výborná je krémová polévka z hlívy!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bakyka 10. 11. 2017, 21:38
taky dělávám, jen větší kloboučky rozdělím na menší dílky, je to sice piplačka to obalovat, ale pak ty malé osmažené kousky chutnají jako škvarky. A v létě to dělávám z masáků, to je fakt delikatesa (jidlo)
jazina 9. 11. 2012, 19:11
Vyzkouším. Zatím jsem z hlívy zkoušela všechno možné, od obalení v trojobalu, přes dršťkovku až po sáláty, ale tohle ne. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Franzovka 9. 11. 2012, 19:13
@jazina Určitě zkuste, je to "žravé" a moc dobré
Franzovka (upraveno) 19. 2. 2014, 20:25
@jazina Určitě zkuste, je to "žravé" a moc dobré

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie