(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Francouzské tyčinky
Potřebné ingredience
na tyčinky: 130g vlašských ořechů, 250 g moučkového cukru, 2 bílky, 30g hl. mouky.... na krém: 300 ml mléka, 1x sáček vanil. pudinku, 60 g cukru moučka, 130g másla, kakao 2 lžíce.... na ozdobení: čokoládová poleva
Postup přípravy
Na jemno nastrouhané ořechy promícháme s mouč. cukrem a bílky....hmotu dáme do lednice do druhého dne uležet...druhý den vmícháme mouku, naplníme sáček a stříkáme na plech s peč. papírem tyčinky...upečeme v troubě při 150 C cca 20 min....po upečení necháme vychladnout, poté sloupneme...
krém: uvaříme si pudink, necháme schladnout a pak do něj zašleháme máslo s cukrem a kakao...
na upečené tyčinky stříkáme krém, dáme do lednice vychladit a poté máčíme v čokoládě...
na jednu dávku tyčinek, dělám dvojnásobné množství krému, abych krémem nemusela šetřit...
z jedné dávky tyčinek se udělá cca 55 ks
krém: uvaříme si pudink, necháme schladnout a pak do něj zašleháme máslo s cukrem a kakao...
na upečené tyčinky stříkáme krém, dáme do lednice vychladit a poté máčíme v čokoládě...
na jednu dávku tyčinek, dělám dvojnásobné množství krému, abych krémem nemusela šetřit...
z jedné dávky tyčinek se udělá cca 55 ks
tyčinky před potažením
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
10. 10. 2013, 9:29
Hnědovláska
(upraveno)
1. 6. 2013, 11:57
Vyzkouším Moc se Vám povedli
zdenakucerova
(upraveno)
10. 3. 2013, 15:45
Nejsou to pařížské rohlíčky???
sariss
(upraveno)
26. 3. 2013, 21:59
@zdenakucerova
mám to z receptu pod tímto názvem, pařížské rohlíčky jsou spíše s pařížským krémem
Marci75
(upraveno)
10. 3. 2013, 15:56
@zdenakucerova
určitě, pod jiným názvem
zdenakucerova
(upraveno)
10. 3. 2013, 16:01
@Marci75
mě ten návod evokoval cosi slaného se sýrem takovou jakoby bagetku....tak jsem ze zvědavosti mrkla
Marci75
(upraveno)
10. 3. 2013, 19:50
@zdenakucerova
to mě právě ty tyčinky také , někde se tomu také říká pařížské banánky
eva1953
(upraveno)
10. 3. 2013, 15:38
za jak dlouho změknou?
sariss
(upraveno)
10. 3. 2013, 19:50
@eva1953
jakmile je nastříkám krémem a potáhnu v čokoládě do rána jsou nádherně měkké
jana + 2
(upraveno)
9. 3. 2013, 21:57
ty bilky uslehat neob jen tak?
sariss
(upraveno)
9. 3. 2013, 22:09
@jana + 2
ne bílky nešlehat prosím
lidare
(upraveno)
9. 3. 2013, 21:54
sariss
(upraveno)
9. 3. 2013, 22:10
@lidare