Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Linecké tyčinky

0.0
Linecké tyčinky

Potřebné ingredience

220g másla, 1 vejce, 80g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, lžička citrónové šťávy, 300g hladké mouky, marmeláda, čokoláda na ozdobení

Postup přípravy

Nejprve si vyšleháme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl a citrónovou šťávu ručním šlehačem, pak přidáme mouku a zapracujeme opět šlehačem do hmoty. Na papírem vyloženým plechem děláme tyčinky či rohlíčky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 5-10 minut /podle velikosti/ - hlídat. Poté necháme zchladit a můžeme plnit rybízovou marmeládou a pocákat čokoládou.

ušlehané těsto

těsto vytlačené na plech - rohlíčky mě moc nešly, nebyly stejné a pak se lámaly.. :-(

a nebo jenom takové malé kytičky :-)

lepíme marmeládou

pocákáme čokoládou - mléčnou

a nazdobíme taky ty kytičky

tímhle jsem těsto tvarovala na plech

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 5. 12. 2019, 11:32
*-)mám trochu jinou pistoli,tam se tlačí pístem,tak zkusím :^)
sidovka 4. 11. 2008, 19:12
Dobrý den, Hani, také mám tu zdobící pistoli ( od Tescomy ), je super, dost s ní dělám!!!Míša
Hanka.B. 5. 11. 2008, 0:21
@sidovka Míšo, tak já ji kupovala už loni, ale tohle bylo poprvé, co jsem s ní dělala ;-) Je super, ale trošku mě zklamalo to, že z toho nešly protlačit ty malé sušenky - ony kulaté nádstavce. Chce to řídší těsto..asi.. *-) Ale já to nevzdávám :-D (hello)
Bromovka 4. 11. 2008, 21:49
@sidovka Míšo - dobrý den - to jste mi nahrála - zrovna minulý víkend jsme nad tou pistolí od Tescomy seděly s tchýní, která už zkoušela ze svého těsta (které běžně dělá) něco vytlačit, ale nepodařilo se. K výrobku jsou přiložené jen 3 recepty, z toho jen 1 je sladký na sušenky a ty moc dobré nebyly. Nemáte nějaký dobrý vyzkoušený recept na linecké? Chtěli bychom prubnout na vánoční cukroví, líbí se nám ty tvary, takové se z vykrajovátek nepodaří. Zkusíme možná i tento... díky
Hanka.B. 5. 11. 2008, 0:19
@Bromovka Marťo, pokud jde o ty kulaté vzorníky, tak ty s tímhle těstem bohužel nejdou... zkoušela jsem to, ale těsto je na to příliš tuhé - i když doopravdy tuhé vůbec není. Recept by se mi hodil taky, tak třeba se někdo ozve (H) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie