(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Zapékané brambory
Potřebné ingredience
brambory, kabanos, máslo, olej, pepř, sůl, gril. koření, vejce, mléko, ...sýr na posypání
Postup přípravy
Do varné mísy dáme neroztopené máslo, popř. mísu máslem vytřeme.
Vložíme vrstvu na plátky nakrájených brambor, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením.
Na vrstvu brambor dáme část opraženého kabanosu. Kabanos jsme opražili na trošce oleji (třeba i s cibulkou) a jemně posypali grilovacím kořením. Kabanos můžete vložit na brambory i neopražený, ale je to chuťově lepší, že půstí tu šťávičku a brambory pěkně nasáknou. Vrstvy brambor a kabanosu střídáme.
Dáme do vyhřáté trouby a až budou brambory měkké, zalejeme osoleným vajíčkem smíchaným s mlékem. Dáme do trouby zapéct. Až je vajíčko s mlékem uděláno je to hotovo. Podávat můžeme posypané strouhaným sýrem.
Vložíme vrstvu na plátky nakrájených brambor, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením.
Na vrstvu brambor dáme část opraženého kabanosu. Kabanos jsme opražili na trošce oleji (třeba i s cibulkou) a jemně posypali grilovacím kořením. Kabanos můžete vložit na brambory i neopražený, ale je to chuťově lepší, že půstí tu šťávičku a brambory pěkně nasáknou. Vrstvy brambor a kabanosu střídáme.
Dáme do vyhřáté trouby a až budou brambory měkké, zalejeme osoleným vajíčkem smíchaným s mlékem. Dáme do trouby zapéct. Až je vajíčko s mlékem uděláno je to hotovo. Podávat můžeme posypané strouhaným sýrem.
1
2
3
4
5
6
7
8
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé