(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ KYNUTÉ KNEDLÍKY VAŘENÉ V MIKROVLNCE
Potřebné ingredience
hrubá mouka, droždí, vejce, mléko, sůl, houska, množství je jako na klasické knedlíky, ale mléka musí být více
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, trošku osolíme, rozdrobíme do mouky droždí, dáme vejce. Vejce rozmícháme v mouce a nalijeme vlažné mléko. Přidáme nakrájenou housku a promícháme.
Základem tohoto těsta je, že musí být hodně tekuté, takže dáme docela dost mléka. Je to děsně jednoduché, těsto nemusíte složitě zadělávat, jen řádně promícháte. Opravdu musí být těsto tekuté. V mikrovlnce se všechna tekutina vypaří.
Těsto necháme v teple kynout. Když je nakynuté, vezmeme si keramické nebo skleněné hrnky vhodné do mikrovlnky, vypláchneme studenou vodou a dáme vykynuté těsto tak do 3/4 hrnku. Dáme do mikrovlnky a vaříme na plný výkon (750W) 7 min, po vypnutí necháme ještě asi půl minuty mikrovnku zavřenou. Pak hrnky vyndáme (pozor jsou hodně horké) a knedlík vyklepneme. Mělo by to jít dobře, díky vodě, kterou jsme hrnky vypláchli. Nelekejte se, knedlík z hrnku vypadá na povrchu jinak než vařený klasicky, může dělat i dojem že je syrový. Knedlíky rychle nakrájíme nití, aby se nesrazili.
A můžem podávat. Chutnají opravdu skvěle, téměř jako klasické knedlíky.
Základem tohoto těsta je, že musí být hodně tekuté, takže dáme docela dost mléka. Je to děsně jednoduché, těsto nemusíte složitě zadělávat, jen řádně promícháte. Opravdu musí být těsto tekuté. V mikrovlnce se všechna tekutina vypaří.
Těsto necháme v teple kynout. Když je nakynuté, vezmeme si keramické nebo skleněné hrnky vhodné do mikrovlnky, vypláchneme studenou vodou a dáme vykynuté těsto tak do 3/4 hrnku. Dáme do mikrovlnky a vaříme na plný výkon (750W) 7 min, po vypnutí necháme ještě asi půl minuty mikrovnku zavřenou. Pak hrnky vyndáme (pozor jsou hodně horké) a knedlík vyklepneme. Mělo by to jít dobře, díky vodě, kterou jsme hrnky vypláchli. Nelekejte se, knedlík z hrnku vypadá na povrchu jinak než vařený klasicky, může dělat i dojem že je syrový. Knedlíky rychle nakrájíme nití, aby se nesrazili.
A můžem podávat. Chutnají opravdu skvěle, téměř jako klasické knedlíky.
vykynuté těsto
těsto naplníme do hrnků, které jsme vypláchli studenou vodou
po vyndání z mikrovlnky
vyklepnuté knedlíky z hrnků
nakrájené
ještě detail těchto úžasně rychlých a dobrých knedlíků
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajulina
(upraveno)
12. 12. 2008, 19:55
moje úúplně první knedlíky, a supeeer!!! mám radost, jak je to jednoduchý
machy69
(upraveno)
9. 11. 2008, 14:17
Tak jsem je dneska zkoušela. Sice jsem měla divnej pocit v žaludku, ale vše dobře dopadlo. Akorát jsem je musela dělat v mikrovlnce 15 min. Po deseti minutách byly ještě syrové, tak jsem je nechala ještě 5 min a byly moc dobré. I když mají podle nás trochu jinou chuť než klasické houskové knedlíky, ale snědly se všechny
Bylinka1
(upraveno)
4. 11. 2008, 23:50
To nevypadá zle a tak dost jednoduše-není v tom žádný háček ???
Janca333
(upraveno)
5. 11. 2008, 12:01
@Bylinka1
Ne ne Jani, háček v tom žádný není Zkuste a uvidíte Já už se s nima normálně nepatlám, dělám je jen v mikrovlnce
monky3
(upraveno)
4. 11. 2008, 19:47
Dobrý den , můžu se prosím zeptat jaký výkon má vaše mikrovlnka??Plný výkon je dost zavádějící , někdo má výkon jen 750 někdo 1000.Moc děkuji, zkusila bych je
Janca333
(upraveno)
4. 11. 2008, 19:55
@monky3
Mončo výkon 750, má to většina těch obyč. mikrovlnek