Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 384 návštěvníků)

Kávovo-čokoládové muffiny-nejlepší co jsem zatím jedla :-)

5.0
Kávovo-čokoládové muffiny-nejlepší co jsem zatím jedla :-)

Potřebné ingredience

125g másla (Hera) 150g cukru krupice 120ml horké vody 2 čl instantní kávy 1 vanilkový cukr 20g tmavého kakaa 2 vejce 2 čl rumu 200g hladké mouky 2 čl prášku do pečiva tabulka čokolády (100g)

Postup přípravy

Jenom jsem si malinko upravila recept od Hanky ID 36558, které děkuji. Rozpuštěné máslo nebo Heru (jak jsem zastáncem másla, tak tady to je opravdu jedno, pekla jsem jak z másla, tak z Hery, žádný rozdíl v chuti nebyl) vyšleháme s cukrem a vejci do pěny, přidáme vychladlou kávu, rum a ostatní sypké přísady, nakonec rozlámanou tabulku čokolády (čokoláda na vaření nebo jakákoliv jiná) kdo chce, může přidat hrst vlašských ořechů, nebo mandle, nebo třeba ovoce-borůvky, višně...potom nedávat do těsta, ale doprostřed muffinků-do formiček lžičku těsta, náplň, doplnit těsto. Nahoru lze ozdobit třeba mandlovými lupínky, cukrovou ýží apod., ale doporučuji posypávat až po cca 5 min.pečení, až se těsto rozlije. Peču při 180 st. cca 15-20 minut, podle trouby. Tyto muffinky u nás zatím vedou, asi proto, že jsou chuťově nejpodobnější těm kupovaným :-) vždy se mi krásně povedly. Množství je akorát na 12 pěkných kousků-viz.foto.

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

monky3 15. 3. 2013, 17:05
Táni, vypadají nádherně, nejsou moc suché? Já dělám právě jen ze zakysané smetany, u nás musí být mokré 8-| ,-) a musí tam být hodně čokolády, dávám kolem 20 dkg, ale je fakt, že jich máme 1,5 formy té velké....kusy teda nevím ,-)...určitě vyzkouším (L) |:o)
peggybundova 15. 3. 2013, 17:08
@monky3 Právě že nejsou suché...jenom se nesmí moc přepéct, pak se drobí. Zkoušet špejlí a jakmile nelepí, hned brát a hned vyklopit...nám moc chutnají. Jinak taky peču ještě i jiné, z jogurtu a ty jsou taky dobré (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie