(recept
si oblíbilo 264 návštěvníků)
Míša řezy s polevou z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
Piškot - 5 vajec, 20 dkg krupicového cukru a jeden vanilkový, 25 dkg polohrubé mouky, půlka PDP, 2 lžíce kakaa - prosátého, lžíce rumu, l dcl oleje a na každé vejce jedna lžíce studené vody Tvarohový krém - 2 měkké tučné tvarohy (kostky) , 15 dkg másla, 2 lžíce rumu, l/2 litru mléka a 2 pudinkové prášky, 2 vanilkové cukry a moučkový cukr dle rodinných zvyklostí - já dávám 10 dkg Poleva - 3 vrchovaté lžíce krupicového cukru, 5 lžic vody, 2 ledové kaštany a 4 dkg másla
Postup přípravy
Piškot - rozmíchám 5 žloutků s 15 dkg krupicového cukru, vanilkovým cukrem, olejem. Do polohrubé mouky dám PDP, prosáté kakao a postupně přimíchávám mouku a vodu do žloutkové směsi - těsto musí být vláčné. Ušlehám 5 bílků se zbylým krupicovým cukrem do tuha a opatrně vmíchám do kakaového těsta. Naliju na vymazaný a vysypaný plech, dám péct na 180 stupňů - peču asi 20 minut. (Záleží na troubě - čas je orientační)
Krém - z půl litru mléka, z lžíce cukru a 2 pudinků uvařím pudink - přikryju a nechám vychladnout
Do hnětače dám tvaroh, povolené máslo, moučkový a vanilkový cukr a zapnu hnětač, postupně přidám 2 lžíce rumu (dobrý je také vaječný koňak, pak po lžících přidávám vychladlý puding - když namočím špičku prstu - nesmí pudink chladit, ani hřát a vyšlehám krásný krém - natřu na vychladný korpus
Čokoláda - krupicový cukr svařím s vodou, přidám rozkrájené ledové kaštany - pak už nevařím, jen míchám, až se krásně rozpustí, žádné krupičky tam nesmí být. Protože chci, aby se řezy pěkně krájely, tak do horké čokolády zamíchám silnější plátek másla a opět pořádně rozmíchám. Naleju, rozetřu a nechám vychladit
Krém - z půl litru mléka, z lžíce cukru a 2 pudinků uvařím pudink - přikryju a nechám vychladnout
Do hnětače dám tvaroh, povolené máslo, moučkový a vanilkový cukr a zapnu hnětač, postupně přidám 2 lžíce rumu (dobrý je také vaječný koňak, pak po lžících přidávám vychladlý puding - když namočím špičku prstu - nesmí pudink chladit, ani hřát a vyšlehám krásný krém - natřu na vychladný korpus
Čokoláda - krupicový cukr svařím s vodou, přidám rozkrájené ledové kaštany - pak už nevařím, jen míchám, až se krásně rozpustí, žádné krupičky tam nesmí být. Protože chci, aby se řezy pěkně krájely, tak do horké čokolády zamíchám silnější plátek másla a opět pořádně rozmíchám. Naleju, rozetřu a nechám vychladit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jesterky
(upraveno)
28. 7. 2013, 22:40
Výborný, vyzkoušeno, všem chutnalo. Mám recept bez pudinku a musím říct, že po přidání pudinku do krému je řez vynikající. Poleva rychlá, chutná a dobře se krájí. Martina
krišon
(upraveno)
3. 8. 2013, 16:39
@jesterky
Každý, kdo zkusí přidat pudink, zjistí, že je krém nadlehčený ....jsem ráda, že chutnal
jitkaad
(upraveno)
24. 6. 2013, 18:28
Děkuju moc, vyzkouším