Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Míša řez s ovocnou čepičkou

0.0
Míša řez s ovocnou čepičkou

Potřebné ingredience

Verze míša řezů, tak jak jsme jí vždycky dělali u nás doma.
TĚSTO: 20dkg pol.mouky, 1 prdope, 2 lžíce kakaa, 1 sklenice cukru (cca 200-250ml), 1/2 sklenice oleje, 1 sklenice vody, 1 vejce. NÁPLŇ: 2 tvarohy, 1 máslo, 4 lž. rumu, cukr dle chuti. POLEVA: 1l pomerančového džusu, 1 vanilkový pudink, (případně ještě 1/2 sáčku čiré želatiny v prášku)

Postup přípravy

Smícháme všechny suroviny na těsto a necháme péct v předehřáté troubě cca 20 minut dle trouby (raději kontrolujeme průběžně špejlí). Pokud bychom náhodou korpus příliš upekly až by trochu ztvrdl, tak to nevadí...stačí povrch potřít např.rozředěným rumem. Spolu s tvarohovým krémem, který bude navrchu placka bez problémů změkne.
Z tvarohů, másla, cukru a rumu ušleháme krém, který natřeme na vychladlý korpus.
Na vrstvu krému pak přijde vychladlé pomerančové želé, které si připravíme svařením rozmíchaného pudinkového prášku (případně spolu s želatinou) v džusu.
Vše necháme nejlépe do druhého dne v chladu ztuhnout.
Já jsem tentokrát dala pod želé ještě na tenké plátky nakrájené broskve. Fantazii se meze nekladou a tak můžete experimentovat s různým ovocem a třeba i s různými příchutěmi džusů.

omlouvám se za fotky, ale podcenila jsem rychlost strávníků a tak jsem na rychlo vyfotila alespoň poslední tři zachráněné kousky....ale kdo by se na ně zlobil;-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie