(recept
si oblíbilo 84 návštěvníků)
Čokoládová trojka (nepečený chlebíček) a nejen to
Potřebné ingredience
Krém: 500 g tvarohu (dala jsem vaničkový 1,1%), 250 ml smetany ke šlehání (33%), 80 g cukru moučka, ½ sáčku jemně mleté želatiny Dr. Oetker, 100 g hořké, 100 g mléčné a 100 g bílé čokolády. Dále: máslové sušenky nebo Be Be, trochu Nutelly, 100 g čokolády nebo čokoládová poleva, sekané mandle (nemusí být).
Postup přípravy
Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií.
Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme. 10 g želatiny zalijeme 3 lžícemi vody a po deseti minutách zahřátím za stálého míchání rozpustíme, v želatině rozmícháme 2 lžíce tvarohu a vše nalijeme a vmícháme do zbývajícího tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku a krém rozdělíme na tři díly.
Třetinu krému smícháme s hořkou čokoládou, rozetřeme na dno formy, poklademe sušenkami, totéž opakujeme s mléčnou čokoládou a nakonec s bílou. Nahoru opět sušenky a pokud nám ještě nějaké zbydou a máme Nutellu, namažeme je a dno tím zdvojíme. Přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Moučník převrátíme na tác a ozdobíme buď strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou nebo jako v tomto receptu přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými mandlemi. To je pak trochu náročnější krájení, nejdřív vrch nahřátým nožem a dokrájet nožem studeným.
Další recept je pro ty z vás, které nemají chlebíčkovou formu, ale jen formu na srnčí hřbet. Nazvala bych ho:
ČOKOLÁDOVÁ DVOJKA (srnčí hřbet)
Upečeme korpus: 3 celá vejce vyšleháme se 70 g cukru krupice do husté pěny a ručně metličkou vmícháme směs: 70 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa a špetka prášku do pečiva. Upečeme piškot a vykrojíme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.
Náplň je stejná, jen ji rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme100 g bílé čokolády a do druhé mléčné. Formu na srnčí hřbet s potravinovou fólií naplníme bílým krémem, na to natřeme opatrně hnědý krém a přiložíme korpus. Lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou.
Trochu krému nám zůstane, ale jelikož zbyde i kus korpusu, natřeme zbytek krému na korpus a nedočkavci mohou mlsat.
Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme. 10 g želatiny zalijeme 3 lžícemi vody a po deseti minutách zahřátím za stálého míchání rozpustíme, v želatině rozmícháme 2 lžíce tvarohu a vše nalijeme a vmícháme do zbývajícího tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku a krém rozdělíme na tři díly.
Třetinu krému smícháme s hořkou čokoládou, rozetřeme na dno formy, poklademe sušenkami, totéž opakujeme s mléčnou čokoládou a nakonec s bílou. Nahoru opět sušenky a pokud nám ještě nějaké zbydou a máme Nutellu, namažeme je a dno tím zdvojíme. Přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Moučník převrátíme na tác a ozdobíme buď strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou nebo jako v tomto receptu přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými mandlemi. To je pak trochu náročnější krájení, nejdřív vrch nahřátým nožem a dokrájet nožem studeným.
Další recept je pro ty z vás, které nemají chlebíčkovou formu, ale jen formu na srnčí hřbet. Nazvala bych ho:
ČOKOLÁDOVÁ DVOJKA (srnčí hřbet)
Upečeme korpus: 3 celá vejce vyšleháme se 70 g cukru krupice do husté pěny a ručně metličkou vmícháme směs: 70 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa a špetka prášku do pečiva. Upečeme piškot a vykrojíme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.
Náplň je stejná, jen ji rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme100 g bílé čokolády a do druhé mléčné. Formu na srnčí hřbet s potravinovou fólií naplníme bílým krémem, na to natřeme opatrně hnědý krém a přiložíme korpus. Lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou.
Trochu krému nám zůstane, ale jelikož zbyde i kus korpusu, natřeme zbytek krému na korpus a nedočkavci mohou mlsat.
Čokoládová dvojka
Tentokrát jsem udělala tunel a jako náplń dala krém z čokoládové trojky. Krému mi trochu zbylo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babkamt
(upraveno)
8. 7. 2015, 17:10
Jitaku
(upraveno)
8. 7. 2015, 15:29
dnes vyzkouším
jeremy
(upraveno)
27. 10. 2013, 21:33
kellystova
(upraveno)
10. 9. 2013, 9:50
Čokoládovou dvojku jsem včera udělala . Dnes vyklopila a ochutnala Děkuji Ivanko za recept, je to úžasná mňamka. Doporučuji.
spero
(upraveno)
11. 9. 2013, 13:56
@kellystova
Vladěnko, mám radost, že vám to chutná a děkuji za pěkný komentář.
shuli
(upraveno)
9. 9. 2013, 11:21
peke
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:45
Vypadá to hodně luxusně
spero
(upraveno)
7. 9. 2013, 19:33
@peke
Jarmilko, je to zákusek luxusní, každá vrstva chutná úplně jinak. Všem bych přála, aby mohli ochutnat aspoň kousek.
(Petruše)
(upraveno)
6. 9. 2013, 13:03
jůů to vypadá
spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:13
@(Petruše)
Díky Petři.
hantonie
(upraveno)
5. 9. 2013, 20:56
mnˇam, to je kaloriíííííí, to musí být dobrůtka. Určitě vyskouším
spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:12
@hantonie
Petři, je to opravdu kalorická bomba. Proto doporučuji dělat jen ve velkých rodinách nebo když čekáte návštěvu. U nás měl každý pouze jeden plátek a bylo po chlebíčku.
laskonka333
(upraveno)
5. 9. 2013, 20:20
spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:08
@laskonka333
Žirafka1
(upraveno)
5. 9. 2013, 19:24
Další úžasný recept, ostatně jako všechny ve Vašem albu ......
spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:08
@Žirafka1
Děkuji Martinko.
Pami
(upraveno)
4. 9. 2013, 20:38
Vyzkouším.
spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:08
@Pami
Pavlinko, tak ať si pochutnáte.
Kati Stud
(upraveno)
3. 9. 2013, 23:14
Zdravím Vás, tak zase něco k vyzkoušení. Zítra se do toho pustíme Díky moc za další recept. Mám od Vás skoro všechny recepty ve svém skorosešítku Příjemný podzim Katka
spero
(upraveno)
4. 9. 2013, 19:56
@Kati Stud
Katuško, děkuji za milý komentář. Potěšil. I Vám přeji pěkné dny. Ivana
gonzar
(upraveno)
3. 9. 2013, 12:30
Ivuš, krásný zákusek a musí být vynikající. Jsi šikulka.
spero
(upraveno)
3. 9. 2013, 20:15
@gonzar
Alenko, díky. Pochvala od tebe vždy potěší.
kvítečko
(upraveno)
3. 9. 2013, 7:54
vypadá skvěle
spero
(upraveno)
3. 9. 2013, 20:14
@kvítečko
Děkuji Ivi.
gabb
(upraveno)
2. 9. 2013, 16:50
spero
(upraveno)
3. 9. 2013, 20:15
@gabb
kellystova
(upraveno)
2. 9. 2013, 8:58
Mňam.....čokoládová , to musí být dobrotka
spero
(upraveno)
2. 9. 2013, 14:23
@kellystova
Vladěnko, tohle je luxusní moučník. Ale já nerada vychvaluji svoje pečení, raději ať to chválí druzí, když vyzkouší a chutná i jim.