(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
OVOCNÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
25 dkg hl. mouky, 4 vejce, 25 dkg cukr krupice, 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, 1/2 balíčku přášku do pečiva, kompotované ovoce či čerstvé (mandarinky, broskve, jahody), 2 smetany na šlehání, 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1/2 l vody, vanilkový puding, 1 dl šťávy z kompotu
Postup přípravy
Piškot - žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej. Mouku smícháme s práškem a přidáme ke směsi. Pak přidáme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme.
Krém - šlehačky ušleháme vmícháme do ní zakysané smetany a vanilk. cukry. Vychladlý piškot potřeme krémem a pokladme kousky ovoce.
Poleva - půl litru vody přivedeme k varu. Ve šťávě z ovoce rozmícháme pudingový prášek, vlijeme do vařící vody a cca 2 min. povaříme.
Řezy potřeme želém a necháme ztuhnout v lednici nejlepe přes noc.
Krém - šlehačky ušleháme vmícháme do ní zakysané smetany a vanilk. cukry. Vychladlý piškot potřeme krémem a pokladme kousky ovoce.
Poleva - půl litru vody přivedeme k varu. Ve šťávě z ovoce rozmícháme pudingový prášek, vlijeme do vařící vody a cca 2 min. povaříme.
Řezy potřeme želém a necháme ztuhnout v lednici nejlepe přes noc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nekup to
(upraveno)
25. 2. 2014, 15:05
Tu dělávala moje mamka, je výborná