Domácí salko - za málo peněz hodně muziky / Pikao
Potřebné ingredience
600ml mléka já dělala z čerstvého plnotučného, 200g cukru krupice, 40g másla
Postup přípravy
Ještě bych ráda dodala, že je nejlepší dělat v co největším hrnci. Čím větší dno, tím rychleji bude uvařeno.
Chcete opravdu smazat recept?
Přidávám novou fotku. Pikao. Do stejného množství mléka a másla jsem přidala cca 300g cukru (podle chuti. Když budete v průběhu vaření koštovat dosladíte si to podle sebe), půl tabulky vysokoprocentní hořké čokolády a cca 2 polévkové lžíce kvalitního kakaa. Vařila jsem ve velkém kastrolu 15 minut a pikao mělo požadovanou hustotu. Navíc se díky čoko a kakau nemuselo redukovat tak dlouho, tudíž je toho víc. Z dávky viz recept bylo oproti salka o jednu skleničku navíc. Pikao se finančně nejspíš moc nevyplatí, ale když je chuť a doma jsou suroviny proč ne? Je opravdu výborné :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé