Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 252 návštěvníků)

Domácí salko - za málo peněz hodně muziky / Pikao

0.0
Domácí salko -  za málo peněz hodně muziky / Pikao

Potřebné ingredience

600ml mléka já dělala z čerstvého plnotučného, 200g cukru krupice, 40g másla

Postup přípravy

Všechny ingredience přivedeme k varu, pak maličko snížíme plamen, vaříme cca 25 minut. Po celou dobu vaření trplěivě mícháme. Vypadá to, že se nic neděje, ale ke konci doporučené doby už na pohled hezky zhoustne. Ideální čas to vypnout a přelít do připravené nádobky. Jakmile začne v nádobě chladnout ještě trochu zhoustne. Chuťově opravdu k nerozeznání od kupovaného, nedá to žádnou práci a náklady na výrobu minimální. Doporučuju!
Ještě bych ráda dodala, že je nejlepší dělat v co největším hrnci. Čím větší dno, tím rychleji bude uvařeno.
Smazat recept

Přidávám novou fotku. Pikao. Do stejného množství mléka a másla jsem přidala cca 300g cukru (podle chuti. Když budete v průběhu vaření koštovat dosladíte si to podle sebe), půl tabulky vysokoprocentní hořké čokolády a cca 2 polévkové lžíce kvalitního kakaa. Vařila jsem ve velkém kastrolu 15 minut a pikao mělo požadovanou hustotu. Navíc se díky čoko a kakau nemuselo redukovat tak dlouho, tudíž je toho víc. Z dávky viz recept bylo oproti salka o jednu skleničku navíc. Pikao se finančně nejspíš moc nevyplatí, ale když je chuť a doma jsou suroviny proč ne? Je opravdu výborné :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sendy82 14. 3. 2014, 12:24
Zuzi a kolik toho z toho množství prosím bylo? a už jste prosím zkoušela jak dlouho to vydrží???
Zrušený účet 14. 3. 2014, 13:07
@Sendy82 Z tohohle množství byla větší sklenička od marmelády. Takže něco maličko víc, než je ta kupovaná piksla. A jak dlouho vydrží to Vám bohužel nepovím, bo my to spotřebujem hned do druhého dne ,-)
majulinek 14. 3. 2014, 12:09
Vyzkouším o víkendu (Y)
Zrušený účet 14. 3. 2014, 9:33
Karamelového docílíte snadno. Nejprve na másle necháte zkaramelizovat cukr a poté zalijete mlékem a vaříte. (Y)
danima3 14. 3. 2014, 0:27
(Y)
Jsouk 13. 3. 2014, 23:02
Chci vyzkoušet,poněvadž dělám dost často medovník a kupuji zkaramelizované mléko /nechci ho 2 hod. vařit/,tak se Vás chci zeptat,zda by nešlo tam vmíchat to kakaové mléko v tubě? Myslím,že se jmenuje Pikao,nebo kakao,jestli by se to s těmito přísadami docílilo toho zkaramelizovaného mléka.Díky. *-)
Sendy82 14. 3. 2014, 12:25
@Jsouk pikao je kakaové mléko - takže tam spíš docílíte lehce kakaové chuti, ovšem v medovníku by to teda vůbec nemuselo vadit, uplně živě si to dokažu představit :) ono i marlenka e prodává kakaová a citronová. Do spousty medovníku a marlenek se ale ani karamelové salko nedává a dává se jen obyč - asi je to spíš o zvyku - dle kamarádky je super i pistáciová a kokosová nápln.
Ehnes 14. 3. 2014, 8:16
@Jsouk myslim si, ze ne - protoze kakako a karamel jsou dve rozdilne veci. Ale zkusila bych to udane mnozstvi cukru zkaramelizovat a pak povarit v mlece
borufkajana 14. 3. 2014, 6:09
@Jsouk A co vyzkoušet třeba na menším množství nejdříve ten cukr zkaramelizovat a pak vmíchat do mléka a povařit? *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie