Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 67 návštěvníků)

BANÁNOVÉ tajemství

0.0
BANÁNOVÉ tajemství

Potřebné ingredience

Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, 4 zralé banány,4 vejce, 150g hery, 1 hrnek vody, 1 prdopeč
Na krém: 1kakaový puding+lžička solamylu, 3 lžíce cukru, 0,4l mléka a čokoládu na vaření.................
PRDOPEČ je prášek do pečiva :-)

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozpuštenou heru, přisypeme mouku s práškem do pečiva, pak přilijeme vodu a vmícháme 4 banány rozmačkané vidličkou a sníh z bílku, nalejeme na plech s větším okrajem a pečeme na 170°asi 35 minut. S banány pracujeme rychle ať nezhnědnou!!
Krém: uvaříme puding a ještě do horkého vmícháme čokoládu na vaření, po částečném zchladnutí můžete vmíchat i máslo nebo tvaroh(já dala od každého trochu)nalejeme na vychladlý korpus a dáme do lednice, ozdobíme dle fantazie.
Je to OBR mňamka!! Hlavně pak v létě je super osvěžující a ke kafíčku to nemá chybu!! Korpus je krásně vláčný a banánová chuť skvělá.....rychlovka,kterou nezklamete

Kdo chce dá si šlehačku...

A ještě jedno foto...

Neodolatelné...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Denisaaa 28. 3. 2008, 10:43
Ahojky, buchtička je výborná. Hlavně ten krém s tvarohem je pravá pařížanka (Y) To těsto si myslím, že sem ale neměla taky nadýchané jako vy - nebo jestli ta Vaše fotka zkresluje? - Bylo od těch banánů takové hatlavější, ale dobré. :-)
Yvia1 19. 3. 2008, 13:47
Včera jsem upekla, dneska už není ani kousek. Je výborná. (F)
OLUŠ 19. 3. 2008, 16:00
@Yvia1 U nás taky je hned pryč ;-) i když nejlepší je až 2 a 3 den (L)
Yvia1 18. 3. 2008, 7:15
Prosím, dává se piškot do rozehřáté trouby a ztuhne ten krém dobře? Chci dneska dělat. Díky. *-)
OLUŠ 18. 3. 2008, 7:25
@Yvia1 Ano do vyhřáté trouby (F) a jestli máte obavu, že nestuhne, tak dejte při vaření pudingu ještě do studeného mléka lžičku solamylu, nebo přidejte do krému na závěr trochu másla (F) ale nebojte mě stuhne opravdu vždy, vždyť už při vaření pudingu se dává míň mléka aby byl hustý a máslem nebo tvarohem na závěr nic nezkazíte jen ho ještě vylepšíte, ale přidejte pak trochu cukru... (L)
Denisaaa 17. 3. 2008, 10:51
A jsou tam ty banány cítit? Já dělala jednou něco podobného a nemile mě překvapilo, že banány pečením ztratily svou chuť (box)
OLUŠ 17. 3. 2008, 11:53
@Denisaaa (F)mě zase mile překvapila banánová chuť ;-) jsou tam cítit krásně (L)
Satunka 17. 3. 2008, 9:39
Co to je ten prdopeč.?? :'(
Zrušený účet 17. 3. 2008, 9:42
@Satunka prášek do pečiva (L) taky jsem to nevěděla (F)
Robo 17. 3. 2008, 9:41
@Satunka kypřící prášek do pečiva ;-) - taky jsem na to poprvé hleděla 8-|
Myšule 17. 3. 2008, 10:31
@Robo já tuhle univerzální zkratku používám roky ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie