Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

VÝBORNÁ KULAJDA!!!

0.0
VÝBORNÁ KULAJDA!!!

Potřebné ingredience

5 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, brambory, houby, kmín, šlehačku (tatru), hladkou mouku, zeleninový knorr, sůl, ocet

Postup přípravy

Do malého kastrólku si dáme cca 2-3dc vody, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pomalu vaříme na malém ohni, aby nám vznikl z toho koření silný vývar. Vedle do velkého hrnce dáme vodu a do ní dáme vařit houby (nešetříme!!!) trochu osolíme, přidáme zeleninový knor (já dělám v tom největším hrnci co mám a dávám tam klidně celé balení (6kostek) a když se houby vaří asi deset minut, tak k nim přihodím nakrájené brambory (taky nešetřím - určitě aby pokryly tak 1/4 hrnce), ty brambory zase vodu schladí a ve chvíli kdy se začne vařit polévka znova, tak tam přecedím vývar z koření a udělám si kvásek ze šlehačky a mouky a tím polévku zahustíme (šlehačkou taky nešetříme, já na ten velký hrnec dávám 2 šlehačky a 2 tatry), než polévka zhoustne tak se v ní uvaří i brambory. Nakonec ještě dokyselíme octem a pokud vám přijde málo slaná tak i dosolíme. Prostě polévka musí být lehce nakyslá. Přeji dobrou chuť!! My jíme jako hlavní jídlo, třeba jen s rohlíkem, je velmi vydatná!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jobula 25. 4. 2008, 8:10
Ahoj moja (hello) tato polievka je naozaj móóóóc dobra (Y) (Y) (Y) nasa (X) si dala dokonca 2x :-) :-) :-) a ze je drahá??? :-o tak to sa my nezda!!!a aj keby niekomu draha prisla tak pretu chut sa to vzdy oplati a skusit raz za cas prepich,urco neva :-) :-) (L)
sqwer 18. 3. 2008, 15:53
no to je hodně drahá polívka na dnešní dobu.....ale když to tak chcete je to tak fajn. Já vystačím s jednou šlehačkou a v hrnečku mléka rozmíchanou hladkou moukou, jinak vše stejně až na to že stačí to koření vařit rovnou s bramborama třeba v sítku na čaj na co s polévkou dělat zbytečné nádobí
Tenerezka 22. 3. 2008, 12:24
@sqwer Já si rozhodně nemyslím že je drahá, kilo brambor moc nestojí, houby si natrhám v lese, bobkový list, pepř a nové koření stojí pár korunek a to že tam dám 2 šlehačky a 2 tatry a balíček knoru a mám to jako hlavní jídlo a jím to s manželem v tom množství co to dělám 3 dny, tak si myslím že to je celkem levné jídlo a díky tomu že je to tak smetanové, tak hlavně dobré jídlo!!! (child8)
lenkaslavik 26. 3. 2008, 8:50
@Tenerezka jasně že to není vůbec drahé jídlo terezko, však místo šlehačky může být normální smetana, já kupuju těch 12%... jinak vše stejné jak píšete :-)
Tenerezka 27. 3. 2008, 10:54
@lenkaslavik No jasně že smetana taky stačí....ale mlíko si prostě představit neumím!!!
bubík4 27. 3. 2008, 11:19
@Tenerezka SMETANA SE DÁ NAHRADIT MLÉKEM S MÁSLEM.... HNED BYCH SI KULAJDU DALA......DĚLÁM TAKHLE http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1271
Tenerezka 28. 3. 2008, 11:35
@bubík4 určitě je taky moc dobrá!!!
lenkaslavik 18. 3. 2008, 15:29
terezko moc děkujeme za receptík na kulajdu (Y) (Y) (Y) včera dopolko jsem nevěděla co vařit, jako vždycky :-) no a v polívkách na mě vykoukl váš recept, tak jsem se do toho pustila a řeknu vám vynikající!!!!! (Y) (Y) (Y) S manžílkem jsme si pošmákli! jen děti nám ji odmítli +o( nevědí o co přišli. Nakonec jsem přidala ještě kopr ze skleničky (L)
Tenerezka 22. 3. 2008, 12:20
@lenkaslavik To mám radost že chutnalo!! My máme taky moc rádi (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie