Naše kulajda

Potřebné ingredience
houby mražené samozřejmě i čerstvé a můžou být i nakládané v octě třeba co se moc dobře nepovedly, ty bych řekla že jsou do té kulajdy nejlepší, já měla mražené, jedna syrová brambora sůl, pepř, masox, bobkový list, nové koření, drcený kmín. smetana 12%, hl. mouka.
Postup přípravy

Do kastrůlku dáme houby, veškeré koření a necháme vařit do změknutí hub.

Pak přidáme nastrouhanou bramboru, já strouhám na kolečka na ručním struhadle a necháme vařit do změknutí.

Odstavíme a zahustíme smetanou a hl. moukou. Mi máme rádi kyselejší tak když už je polévka hotová při kyselíme octem.
Jinak pokud nemáte houby mražené ani sušené, poradím jednu sezónu se mě nepovedli houby v octě a tak jsem z nich dělala kulajdu a nemělo to chybu. Ale houby jsem trochu opláchla přes cedník a vyndala kousky cibule v polévce není cibule moc dobrá. Zkuste a uvidíte.

A podáváme přeji dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé